Achiziție controversată: Armata a cumpărat sute de binocluri fără lentile, care de fapt erau suluri de hârtie igienică!

Ministerul apararii a cheltuit zeci de mii de euro pentru a cumpara cateva sute de binocluri noi, ca parte a programului de retehnologizare si dotare tehnica in vederea atingerii standardelor NATO.

Binoclurile nu au lentile si de fapt sunt cilindrii de carton ramasi dupa consumarea sulurilor de hartie igienica, binocluriimbinate intre ele intr-un mod ingenios, demn de orele de lucru manual de la gradinita.

Firma care a castigat licitatia, S.C. Cosa Nostra S.R.L., cu sediul intr-un apartament de la etajul 4 dintr-un bloc cu 2 etaje, este acum de negasit, iar ca actionar unic figureaza un anume Titi Belciug, cunoscut politiei ca cersetor la gura de metrou de la Universitate.

Generalul George Teaca, cel care a aprobat tranzactia, nu are insa nimic sa isi reproseze:

„Noi am fost cumparatori de buna credinta, daca firma nu exista in realitate, e vina patronilor si ar trebui sa le fie rusine.

Am procedat dupa cum scrie in lege. Ei au venit cu cea mai buna oferta de pret, doar 123 de euro de fiecare binoclu, mult sub celelalte oferte.

Colegii care au testat produsul au fost multumiti, ba chiar s-au declarat incantati de claritatea aproape la fel de buna ca si a ochiului liber.

Furnizorul a explicat ca lentilele exista dar sunt extrem de fine, produse dupa o tehnologie revolutionara si de aceea nu pot fi vazute cu ochiul liber.

Sincer si eu am fost suspicios la inceput dar prezentarea facuta de reprezentantul furnizorului, mi-a spulberat orice dubiu.

Daca se confirma ca aceste lentile nu exista, atunci da, e avem o mica problema, insa pana la finalizarea raportului, binoclurile raman in uz.”

Ministrul apararii a refuzat sa comenteze situatia.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.