AUR respinge acuzatiile lansate de serviciul de spionaj ucrainean

Partidul AUR sustine ca regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului sau de spionaj militar HUR, se amesteca grosolan in treburile interne ale Romaniei, in campania electorala in curs. Totodata, Kievul urmareste si intimidarea romanilor din Ucraina, precum si intimidarea Patriarhiei Romane.

Un articol din Kyiv Post care citeaza surse din serviciile secrete ucrainene afirma ca AUR pune la cale o campanie de dezinformare privind situatia etnicilor romani din Ucraina. In respectivul articol AUR e catalogat ca fiind un partid pro-rus. “Oficiali AUR discuta cu preoti din satele din zona Cernauti si Odesa, unde se afla un numar semnificativ de etnici romani, aceste discutii facand parte din pregatirea propagandei” – se mai arata in articol.

Dezmintim aberatiile securistilor ucraineni si ale presei aservite lor de la Kiev. AUR nu întreprinde nicio actiune pe teritoriul Ucrainei si nici nu are oameni acolo. De ce HUR arunca minciuni „pe surse” si nu îsi asuma raspunderea unor asemenea afirmatii oficial, prin purtatorul autorizat de cuvant? De ce HUR nu spune cu nume si prenume, serie si numar de pasaport, care ar fi acei cetateni romani, presupusi membri AUR, care ar activa în Ucraina? Amintim si ca publicatia Kyiv Post, specializata în defaimarea AUR, nu ne-a cerut niciodata vreun punct de vedere. Kyiv Post este o publicatie de limba engleza, deci publicul tinta ales de HUR pentru defaimarea AUR este comunitatea internationala. Dezinformarea HUR privind închipuitele activităyi ale AUR din Ucraina are ca scop intimidarea minorității române, pentru a discredita orice revendicare privind respectarea drepturilor sale ca fiind „extremistă” și „pro-rusă” – precizeaza AUR intr-un comunicat de presa.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.