Obiceiuri privind bacșișul in Ungaria

Un studiu recent analizeaza obiceiurile legate de bacsis in tara vecina, Ungaria. Asadar, daca aveti de gand sa mergi in Ungaria, iata ce trebuie sa stiti despre tips-urile lasate la restaurante.

Potrivit publicatiei Daily News Hungary, autorii studiului arata ca obiceiul de a lasa bacșiș e vechi de sute de ani. Se pare ca isi are originile in Anglia dinastiei Tudorilor. Cand servitorii se achitau cu brio de sarcini, erau rasplatiti cu o mica suma peste plata cuvenita. Pratica s-a extins rapid in toata toata, la vremea aceea, si, cu timpul, clientii cafenelelor si hanurilor au inceput si ei sa lase tips.

Bacșișul în Ungaria

Un studiu recent, realizat de Universitatea de Afaceri din Budapesta a analizat mentalitatile privind bacșișul in Ungaria. Majoritatea respondentilor au spus ca dau bacșiș, chiar si atunci cand este deja perceputa o taxa pentru respectivul serviciu. Unul din sase maghiar dau intre 6 si 10 la suta din suma totala de plata. In privinta veniturilor, studiul arata ca, desi ne-am imagina ca oamenii cu bani dau tips-uri mai mari, si cei cu venituri modeste, bacșiș mai mic, lucrurile nu stau deloc asa.

Motivele pentru care barbatii dau bacșiș

Barbatii participanti la studiu au recunoscut ca unul dintre factorii care determina valoarea bacșișului este … aspectul fizic al chelneritei. Daca e o fata draguta, sansele ca un client sa fie mai generos cresc semnificativ. De asemenea, barbatii sunt mai generosi in privinta tips-urilor daca sunt la o intalnire sentimentala.

Motivele pentru care femeile lasa bacșiș

Femeile, in schimb, spun ca factorul major este atentia si solicitudinea chelnerilor.

Odata cu cresterea preturilor, provocata de inflatie, in 2022, obiceiurile maghiarilor s-au mai schimbat. Ei au inceput sa lase mai putin bacșiș.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.