Bani din fotografii – o afacere profitabila

Desi ai putea crede ca odata cu aparitia smartphone-ului si a aparatelor de fotografiat digitale, meseria de fotograf profesionist a cam disparut din peisaj (ceea ce in mare parte e corect spus), totusi, un tanar constantean a gasit o modalitate de a obtine profit din industria amintirilor imortalizate.

La cei 25 de ani ai sai, Radu Alexandru Isaila, poate fi considerat un antreprenor de succes.

Business-ul lui consta in realizarea de fotografii magnetice, realizate intr-un mod profesionist, precum si sedinte foto pentru eventimente si alte servicii conexe.

Practic Radu nu a facut decat sa speculeze preferintele romanilor pentru magnetii de frigider si sa se foloseasca de aceasta tendinta existenta pe piata pentru a-si promova serviciile.

Absolvent al Liceului Teoretic Traian din Constanta si mai apoi al Facultatii Romano-Americane din Bucuresti, sectia Management si Marketing, Radu Alexandru Isaila a investit aproape 10 000 de euro (bani obtinuti din economiile personale, de la parinti si din imprumuturile de la prieteni) in echipamentele profesionale de fotografiat, in deschiderea firmei si lansarea site-ului Memorabilia.ro.

Promovarea s-a realizat in principal din om in om, primii clienti trimitandu-si prietenii si cunoscutii la firma lui Radu pentru a obtine si ei fotografii magnetice. Acest fenomen s-a datorat in primul rand lipsei concurentei, de care tanarul nostru antreprenor a profitat din plin.

In acelasi timp publicitatea online (in special traficul organic, obtinut din motorul de cautare Google dar si promovarea gratuita pe retelele de socializare) si-a adus si ea contributia in atragerea clientilor.

In mai putin de doi ani de la inceperea activitatii, firma a avut peste 90 000 de clienti in toata tara, a vandut tot atatia magneti de frigider si a organizat peste 500 de evenimente. Toate astea s-au tradus prin incasari de aprox. 45 000 de euro.

Afacerea s-a dezvoltat treptat, natural, Radu angajand alti 18 fotografi profesionisti, a investit in aparatura de calitate si in acelasi timp si-a diversificat serviciile (mergand si pe nisa de organizari evenimente).

Pentru anul in curs tanarul antreprenor si-a stabilit ca tinta incasari de 68 000 de euro.

Distribuie articolul sa rada si prietenii tai!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.