Idee de afacere inovativa

Daca sunteti in cautarea unor idei de afaceri inovative care sa va inspire, articolul de mai jos s-ar putea sa fie scris exact pentru dumneavoastra.

Ideea a fost pusa in practica de canadienii de la Nature Maker si este unica in felul ei. Afacerea consta in a oferi decoruri impresionante de arbori pentru spatii comerciale, hoteluri si resedinte luxoase, numai ca arborii lor nu sunt din lemn ci din fier.

Pentru a intelege mai bine conceptul acestei idei inovative, cititi randurile de mai jos.

Pe site-ul lor NatureMaker.com, puteti vedea oferta si portofoliul de astfel de creatii inedite (steel trees sau copaci de otel in traducere).

Firma realizeaza copii fidele de metal pentru orice specie de arbori, la cerere (maslini, palmieri, stejari, etc.)

Arborii sunt atat de bine realizati incat, daca nu ii atingi, nici nu ai observa ca nu sunt naturali. Creatiile lor sunt adevarate opere de arta.

Cine sunt clientii?

O intrebare fireasca este cine ar dori sa cumpere asa ceva?

Ei bine, in primul rand hotelurile, muzeele, gradinile zoologice, parcurile tematice si de distractii si restaurantele sunt principalii clienti ai celor de la Nature Maker.

Hotelurile, restaurantele sau cladirile de birouri cumpara sau inchiriaza astfel de creatii pentru decor, pentru a-si impresiona vizitatorii cu cate un stejar secular in mijlocul unei incaperi sau incastrat in cladire, etc.

Pe cand muzeele gasesc in aceste produse orice exemplare de copaci rari ce pot deveni exponate rezistente care nu necesita intretinere speciala si nici nu risca sa se usuce prea curand :). Pentru aceleasi motive sunt apreciate si de gradinile zoologice si parcurile de distractii.

Un copac veritabil creste la dimensiuni impresionante intr-o suta si mai bine de ani si nu e tocmai usor sa il gasesti in interiorul salilor de restaurant sau in fata hotelului.

In schimb poti apela la cei de la Nature Maker pentru a-ti livra arborele perfect, unde mai pui ca nu are nevoie de apa si nu va fi in pericol sa fie taiat, incendiat sau de a se usca.

Unde mai pui ca orice hotel, parc de distractii sau alta afacere care se bazeaza pe atragerea unui public numeros, cauta sa iasa in evidenta prin ceva in fata concurentei si ce poate fi mai bun in acest caz decat un intortocheat si impresionant arbore „secular”?

Preturile unor astfel de creatii nu sunt deloc mici: un copac artificial de 5 m inaltime si 3 m in diametru costa 25 000 $ iar unul de 15 m in inaltime si 15 m in diametru, poate ajunge si pana la 500 000 $.

Succesul unei astfel de afaceri este garantat de calitatea si finetea operelor celor de la NatureMaker.com. Atenti pana la frunze si in cele mai mici detalii, ei sunt adevarati maestri ai artei si se pricep foarte bine la ceea ce fac (le puteti vedea realizarile pe site).

Au gasit o nisa de piata, au venit cu un produs unic si de calitate si au dat lovitura. Cam la asta s-ar putea reduce in cateva cuvinte reteta succesului afacerii Nature Maker.

Daca in Canada s-a putut de ce nu s-ar putea si in Romania? Poate nu exact dupa acelasi tipar dar cel putin ca model de afacere.

Uneori inovatia poate fi lozul castigator cand vine vorba de idei de afaceri.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Ana Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.