5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre criptomonede

criptomonedeBitcoin, Ethereum, Iota, Neo, absolut toate sunt nume care in ultimii ani au reusit sa fie pe buzele unui numar in din ce in ce mai mare de oameni. Aceste nume definesc doar cateva monede virtuale, iar succesul lor este generat de o crestere masiva a valorii pe care o au.

Cu siguranta, oricine si-ar dori sa intoarca timpul si sa achizitioneze Bitcoin in perioada in care nu costa mai mult de 1 dolar. Acest lucru nu se poate, insa se poate intotdeauna invata despre criptomonede, se poate investi si se poate obtine profit.

Din pacate, piata criptomonedelor este una extrem de volatila, multi incepatori ajungand sa investeasca neprofitabil. Tocmai de aceea, inainte de o investitie in monede virtuale este important ca oricine sa se informeze.

Care sunt cele mai importante 5 lucruri pe care oricine trebuie sa le stie?

1) Orice moneda virtuala este volatila. Daca astazi exista un anumit pret criptomonede, maine acesta poate sa fie de doua ori mai mare sau de doua ori mai mic. Volatilitatea este mult mai mare decat in cazul monedelor clasice, pentru ca nu exista o banca centrala care sa poata controla ceea ce se intampla pe piata. Tocmai acesta este motivul pentru care in urma cu 30 de zile un Bitcoin costa aproape 20 000 de dolari iar acum valoreaza doar 8000.

2) Exista peste 1500 de monede virtuale, iar numarul este in crestere. Toata lumea stie de Bitcoin si eventual de Ethereum. Pe langa aceste monede mai exista peste 1500 care totalizeaza o piata de sute de miliarde de dolari.

3) Valoarea este data de tehnologie, nu de moneda in sine. Elementul in care se investeste, de fapt, este tehnologia folosita pentru schimbul de criptomonede. Denumita ” Blockchain”, aceasta tehnologie reprezinta o solutie decentralizata prin care orice transfer de moneda este inregistrat. Este, asadar, o solutie sigura si 100% transparenta.

4) Exista si riscuri. Tehnologia Blockchain aduce si riscuri. Este vorba despre o tehnologie in plina dezvoltare, asadar, este posibil sa existe anumite erori si probleme care apar. NU de putine ori s-a intamplat ca monedele din portofelele electronice sa fie furate de persoane care au vazut oportunitati in asta. Tocmai din cauza acestor riscuri, tranzactiile de monede, alegerea monedei potrivite si alegerea exchange-ului trebuie sa se faca cu foarte mare atentie.

5) Monedele virtuale nu pot fi tranzactionate peste tot. Din cauza volatilitatii si din cauza faptului ca toate actiunile sunt decentralizate, tehnologia blockchain nu este privita cu ochi buni de autoritati. Din acest motiv, exista o multime de tari care interzic tranzactionarea acestor monede, iar numarul lor este in crestere.

Ceea ce este de retinut este faptul ca orice investitie in criptomonede trebuie sa se faca extrem de atent, pentru ca riscurile sunt destul de mari. Chiar daca trenul Bitcoin a trecut, exista alte mii de oportunitati, care in timp se pot dovedi foarte bune. Pentru a fi investitor insa, este nevoie de curaj, de un buget ce poate fi pierdut si de o informare atenta.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.