Bani din bloguri

Unii sunt sceptici, altii sunt prea entuziasti iar adevarul e undeva la mijloc. Pe scurt, se pot face bani din bloguri iar pentru unii blogingul este o afacere in adevaratul sens al cuvantului. Daca vrei sa iti transformi pasiunea pentru bloging intr-o sursa de venit, atunci acest articol este pentru tine.

Monetizarea unui blog
Sunt mai multe modalitati prin care poti stoarce bani din blogul tau:
Afisarea de reclame GoogleAdsense
Afiliate Marketing – promovezi si vinzi pe blogul tau produsele si serviciile altora in schimbul unui comision din vanzarile generate.
Vinzi un produs propriu – iti creezi propriul produs si il oferi spre vanzare, poate fi vorba despre un soft sau o carte electronica sau orice alt produs original, creat de tine.
Vinzi reclama – daca ai un blog popular se vor gasi companii interesate sa cumpere reclama pe blogul tau.

Acestea sunt principalele surse de monetizare si cele mai utilizate atunci cand vine vorba de bani din bloguri.

Succesul lor depinde in primul rand de calitatea blogului, pe scurt, cu cat blogul tau este mai vizitat cu atat vor exista mai multi utilizatori care vor da click pe reclame, mai multi clienti pentru produsele sau serviciile oferite spre vanzare sau companii interesate sa cumpere reclama de la tine. Deci mai multi vizitatori = profit mai mare pentru tine. Insa vizitatorii nu vor veni de la sine, nu e de ajuns sa iti faci un blog, sa scrii zilnic si vizitatorii vor da navala. Nu functioneaza asa.

Generarea traficului
Promovarea blogului trebuie sa fie o activitate importanta si constanta pe agenda ta. In general sunt doua mari modalitati prin care iti poti promova blogul:
Promovare platita – cumparare de reclame pe alte bloguri/site-uri, cumparare de reclame in sistem GoogleAdwords sau alte programe PPC (plata per click), etc.
Promovare gratuita – schimb de linkuri, inscrierea blogului in directoare web gratuite, inscrierea de articole in directoare de articole gratuite, publicitate offline, optimizarea textului pentru motoarele de cautare etc.

Daca esti la inceput de drum cu siguranta metodele de promovare gratuita vor trebui sa fie prioritatea ta numarul 1.

Pentru mai multe informatii despre afaceri online si stratgeii de marketing consultati articolele de pe site-ul nostru.

Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.