Blogurile – idei de afaceri profitabile

Exista un secret vechi de cand lumea, care se aplica atunci cand vine vorba despre afaceri si cariera: sa iti placa ceea ce faci!

Este conditia esentiala atunci cand vorbim de alegerea unei profesii sau a unui business, o regula de aur veche dar la fel de actuala si azi, indiferent de domeniul de activitate si care, prin urmare, este la fel de valabila si in industria blogurilor.

Pasiunea pentru subiectele abordate, pentru cititori si pentru promovarea online a muncii tale, poate face diferenta dintre esec si succes, iar cand vine vorba despre succesul unui blog, putini sunt aceia care cunosc mai bine acest sentiment decat Ken Savage.

Unul dintre blogurile sale ii genereaza anual incasari de 40 000 de dolari. Iata mai jos o scurta radiografie a succesului sau.

Blogul lui Ken este unul de nişă, mai exact are ca tematica principala lupta impotriva diabetului, asa dupa cum reiese si din domeniul ale: BattleDiabetes.com.

Promovarea

Traficul blogului nu este unul urias asa cum ati putea crede, in medie are 7000-9000 de vizualizari zilnic, sigur, nu este un trafic mic dar nici unul foarte  greu de atins. Insa tematica aleasa, face ca reclamele care ruleaza pe site sa fie unele scumpe si competitive (nu este niciun secret faptul ca nişele medicale sunt printre cele mai bine platite in materie de reclama online).

Ken este foarte deschis atunci cand vine vorba de dezvaluirea strategiilor sale.

Site-ul este creat pe o platforma WordPress, cu cateva plugin-uri specifice.

Majoritatea traficului vine din Google si Yahoo iar cele mai importante backlinkuri le-a obtinut prin schimburi reciproce cu site-uri din aceeasi bransa (TheDiabetesBlog.com fiind cel mai important in acest sens).

O alta strategie de obtinere a linkurilor a fost inscrierea in directoarele mari, care conteaza cu adevarat: DMOZ, Aviva Directory si Business.com.

In fine, folosirea din plin a retelelor sociale si a unor aplicatii ca Digg, Buzz.Stumbleupon.com, Netscape si alte agregatoare de continut care permit trimiterea de continut cu linkuri spre site-ul sursa, este o alta sursa de trafic direct si indirect pentru blogul lui Ken.

Oricine are o idee despre ceea ce este SEO, poate trage urmatoarele concluzii din studiul de caz de mai sus: retea de linkuri de calitate, de pe site-uri si pagini relevante in ceea ce priveste tematica si nişa aleasa.

Este foarte important de retinut acest aspect in conditiile in care foarte multi webmasteri nu fac diferenta dintre linkuri relevante si de calitate si ferme de linkuri sau asa-numitele bad neighbourhood, taindu-si singuri creanga de sub picioare.

Dar sa revenim la blogul lui Ken, cel cu incasari de zeci de mii de dolari pe an.

De unde vin banii?

Un raspuns scurt ar fi: de la Google Adsense, Text Link Ads si AuctionAds.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu aceste branduri, fac precizarea ca este vorba de agentii de publicitate online care fac legatura dintre clientii si furnizorii de publicitate. Cu alte cuvinte, ei au grija ca pe site-ul tau sa ruleze reclame relevante pentru profilul vizitatorilor, maximizand astfel profiturile.

Evident ca nu fac asta pe gratis cu isi iau si ei partea lor din profiturile astfel generate dar iti lasa si tie un comision, astfel incat, toata lumea sa fie multumita. In cazul blogului lui Ken, BattleDiabetes.com, comisionul cumulat, de la cele 3 agentii de publicitate, se ridica la o medie anuala de 40 000 dolari.

Procentual, venitul lui arata astfel:

  • 40% generat de reclamele din Google Adsense
  • 40% din reclamele de la AuctionAds
  • 20% din linkurile de la Text Link Ads

Un alt secret pe care Ken a consimtit sa-l dezvaluie, consta in integrarea inteligenta a reclamelor printre continutul site-ului, astfel incat rata de conversie a acestora sa fie una cat mai ridicata.

Povestea de succes a lui Ken Savage, nu este decat una dintre multe altele, un rezultat al imbinarii fericite intre cunostinte elementare de SEO, continut de calitate si reclame contextuale.

Aceste 3 elemente (SEO, continut de calitate si reclame contextuale potrivite) ar putea fi catalogate drept reteta ideala a profitului in materie de blogging.

Distribuie articolul sa rada si prietenii tai!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.