Liviu Pop: Când sunt doi copii scriem cu 2 de „i”, cand sunt trei, cu 3 de „i” și tot așa!

Ministrul educatiei si-a cerut scuze pentru greselile gramaticale din discursul de inceput de an scolar si a tinut sa arate ca stie sa foloseasca in mod corect numarul de i-uri pentru cuvantul „copii”.

Haideti sa incetam cu mistourile ca nu este cazul. Bineinteles ca stiu sa scriu corect, mai ales cu litere de tipar, dar e normal ca atunci cand esti pe fuga sa mai gresesti cate un adverb.

Sistemul de educatie a reprezentat tot timpul o prioritate pentru guvernele PSD, dar din pacate el este la pamant, asta e realitatea si aici trebuie sa ramanem, ancorati in ea.

Pe de alta parte si prea multa scoala strica, cred ca stiti destui colegi nenorociti pe viata de cata carte au bagat in ei. In acelasi timp e foarte important ca elevii sa citeasca cat mai multe carti.

Eu tot timpul le spun alor mei si chiar acum la deschiderea de an scolar le-am zis-o elevilor din localitatea mea natala: cand eram ca voi citeam enorm, pana sa ajung ministru am citit aproape 6 carti la viata mea. Va indemn sa faceti la fel!

Si daca tot insistati cu gresala aia banala, va explic si regula numarului de i-uri din cuvantul copii. Ea este foarte simpla: cand e vorba de doi copii, folosim 2 de i, cand e vorba de 3 copii, 3 de i si asa mai departe. Sunt sigur ca de aici incolo va descurcati si singuri.

A declarat muistrul Educatiei, vizibil iritat de cele intamplate.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
 1. Anonim Răspunde
 2. Anonim Răspunde
 3. Gigi Răspunde
 4. Anonim Răspunde
 5. Anonim Răspunde
 6. Alex Răspunde
 7. Un roman Răspunde
 8. Anonim Răspunde
 9. Anonim Răspunde
 10. Anonim Răspunde
 11. Anonim Răspunde
 12. Anonim Răspunde
 13. Anonim Răspunde
  • Elena Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.