Blogurile tematice, o ideea de afaceri online cu bani putini

In general afacerile online nu necesita investitii initiale mari, in comparatie cu un start up clasic. De regula, cateva mii sau chiar cateva sute de euro (in functie de ce anume avem in plan) sunt de ajuns pentru punerea pe picioare a unui proiect virtual.

Insa si aici sunt diferente mari intre diversele tipuri de antreprenoriat online in ceea ce priveste nu doar costurile dar si logistica, posibilitatile de castig si bineinteles, aptitudinile necesare.

In mod paradoxal, nu tot timpul afacerile care necesita investitii initiale semnificative, sunt si cele mai profitabile, ba chiar regula pare sa fie cu totul alta in mediul virtual.

Sa ne gandim doar la cat de simplu este sa pui pe picioare un blog (indiferent de tematica lui), in comparatie cu un magazin online, dar in acelasi timp sa ne gandim si la perspectivele extraordinare pe care le are un blog, fata de Bloggingperspectivele limitate ale unui magazin virtual.

Ok, stiu ca un blog se poate construi si pe o platforma gratuita, insa nu sunt adeptul acestui concept dintr-o serie de motive insa in primul rand pentru ca nu esti cu adevarat proprietarul unui astfel de site. Practic iti poate fi luat oricand de providerul serviciului respectiv.

Deci cu, hai sa zicem 200 de euro pe an (bani in care intra domeniul+hostingul+un template profesionist), poti sa lansezi un blog tematic (poate fi vorba despre orice, de la politica si economie, pana la un blog de review-uri sau cu tutoriale pentru programatori).

De aici inainte, tot ce trebuie sa faci este sa iti promovezi site-ul si sa oferi vizitatorilor tai continut de calitate, pentru ca acestia la randul lor, sa iti genereze un trafic cat mai mare.

Asta de fapt e partea cea mai grea si motivul pentru care din puzderia de bloguri care umplu Internetul, doar un procent extrem de redus dintre ele au si un trafic suficient incat sa le asigure profitabilitatea, insa pentru cei care reusesc asta, sky is the limit, vorba americanilor.

Iata doar cativa dintre ei:

Scotianul Pete Cashmore cu Mashable.com, un blog generalist, cu stiri din domenii diverse, evaluat la peste 100 milioane de dolari.

Ariana Hufftington, fondatoarea lui HufftingtonPost.com, blog evaluat la cateva sute de milioane de dolari.

Brock Hamilton, fondatorul unui blog tematic despre mici idei de afaceri, 101WaysToMakeMoney.com, evaluat la cateva milioane de dolari si care genereaza incasari lunare de 50-60 000 de dolari.

John Chow, cu incasari lunare de aproximativ 40 000 de dolari de pe urma blogului sau personal JohnChow.com si lista e lunga.

Dupa cum vedeti nu conteaza atat de mult tematica blogului (politica, moda, informatii financiare, etc.), cat gradul de multumire al utilizatorilor, tradus printr-un trafic mare, generat de vizitatori care periodic revin pe site-urile respective, multumiti de continutul gasit acolo.

De unde vin banii?

Pe scurt, din reclama!

Economia site-urile cu sute de mii de vizitatori unici pe zi functioneaza pe acelasi principiu ca si cea a unei televiziuni cu rating sau a un ziar foarte citit, principala sursa de venit fiind diversele forme de reclama pe care le ofera in cadrul sau.

Principiul e simpu, insa simplu nu este tot timpul sinonim cu usor. E simplu sa mergi pe jos 100 de km, nu trebuie decat sa pui un picior inaintea celuilalt, dar poti spune ca e si usor? Nu prea…

La fel e si in lumea blogurilor profitabile. Atat in online cat si in offline, succesul vine prin munca multa, determinare, pasiune si un dram de noroc, dar despre asta vom vorbi mai pe larg intr-un articol viitor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.