Casele inteligente, noi oportunitati de business in industria de bricolaj
Conceptul de case inteligente prinde tot mai mult si pe piata romaneasca, pe masura ce se dezvolta si la noi o clientela tot mai sensibila si mai pretentioasa in ceea ce priveste produsele de uz casnic si bricolaj.
Aceasta situatie a dus, in mod deloc surprinzator, la dezvoltarea unor afaceri de nisa in domeniu, cu misiunea de a satisface nevoile pietei pentru produse de calitate, cat mai luxoase dar in acelasi timp practice, economice si ecologice.
Marile lanturi de magazine de bricolaj se intrec in oferte pentru cele mai eficiente centrale termice de interior, cele mai ieftine hote, aparate de aer conditionat sau masini de spalat din clasa energetica A++ si asa mai departe.
Insa nu doar marile magazine pot profita de ultimele tendinte ale pietei ci aproape orice antreprenor cu putina creativitate, fler si un dram de noroc.
Astazi, gratie Internetului, poti foarte usor sa profiti de aceasta industrie a confortului ambiental, fara sa ai de a face cu partea tehnica, cu transportul sau chiar cu produsele in sine.
Cu mai putin de 1000 de euro aproape oricine isi poate lansa un magazin online, adica o casa de comenzi virtuala care sa faca legatura dintre producator si clientul final.
Ba mai mult decat atat: se pot lansa bloguri care doar sa vorbeasca despre produsele respective, sa faca review-uri si sa ofere recomandari pentru tine, clientul final, fara ca cel care scrie despre subiectele respective sa fie nevoit macar sa puna mana pe marfa.
El doar vorbeste despre marfa si produsele altora, creaza o comunitate de vizitatori fideli si castiga din vanzarea de reclama celor interesati sa-si ofere produsele si serviciile catre comunitatea site-ului sau a blogului sau.
Bineinteles ca partea cea mai grea e sa devii o autoritate in domeniu astfel incat blogul/site-ul respectiv sa atraga un numar cat mai mare de vizitatori.
E nevoie de multa munca si de un minim de cunostinte in ceea ce priveste administrarea si promovarea unui website, insa partea buna e ca toate astea se pot invata gratuit (daca ai rabdare si pasiune) si mai ales ca nu ai nevoie de investitii prea mari pentru un astfel de business online.
Revenind insa la ideea principala, conceptul de casa inteligenta e inca la inceput si de aceea reprezinta o uriasa oportunitate de afaceri in viitorul nu foarte indepartat.
Se vorbeste tot mai mult de Internetul lucrurilor. In cativa ani nu doar PC-urile, telefoanele mobine sau gadgeturile se vor putea conecta la Internet ci si o serie de electrocasnice, azi absolut banale.
Aceasta noua revolutie care sta sa inceapa va automatiza si mai mult caminul familial, vom putea programa aerul conditionat sa intre in functiune cu 20 de minute inainte de a ajunge acasa, vom putea programa ca micul dejun sa fie gata chiar atunci cand ne trezim, masina de spalat va fi capabila sa spele rufele fara sa fim nevoiti a fi prin preajma si asa mai departe.
Toate astea inseamna de fapt noi si noi oportunitati pentru cei vor produce si vor comercializa astfel de electrocasnice inteligente. Cei care se vor putea adapta din mers vor ramane pe piata si chiar vor prospera, cei care vor ramane ancorati in trecut vor fi in final nevoiti sa inchida pravalia sau sa se reprofileze.
Intrebarea asupra careia fiecare dintre noi ar trebui sa meditam e urmatoarea: tu ce vei face? Vei putea profita de valul schimbarilor sau vei fi strivit de el?
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.