Cum amenajam un dormitor mic?

Chiar daca dimensiunea standard a unui dormitor este de 9 m², este esential sa ne simtim bine in acest spatiu deoarece este o incapere destinata relaxarii si dormitului. Indiferent de dimensiunea incaperii, piese de mobilier indispensabile precum un pat, un dulap sau un dressing, noptiere, trebuie sa isi gaseasca locul. Cum putem amenaja un dormitor mic? Iti spunem chiar acum.

Mizeaza pe amenajare inteligenta

Este una din cele mai bune solutii pentru a-ti aranja toate lucrurile personale precum si lenjeria de pat fara sa aglomerezi spatiul. O amenajare inteligenta poate capata forme diferite. Poate fi vorba de o tablie mai inalta si deasupra sa fie montate mai multe etajere.

Lasa lumina sa intre in dormitor

Fie ca este vorba de un dormitor de copii sau de un dormitor pentru adulti sau de orice alta incapere din casa, lasarea luminii sa intre este principalul punct de luat in considerare pentru a mari vizual o incapere. Pentru asta, te sfatuim sa separi diferitele spatii, spre exemplu, locul in care se doarme de locul destinat biroului sau masutei de machiaj. Una sau mai multe oglinzi fixate de un perete, in locuri strategice vor capta lumina naturala.

Creeaza o atmosfera minimalista

Pentru a decora un dormitor minimalist, unele reguli sunt esentiale precum eliberarea spatiului la sol. Nu este deloc placut sa ai in jur obstacole impozante si sa te simti prizonier in propria incapere destinata odihnei. Pentru asta, este important sa creezi o atmosfera minimalista in dormitor. Poti instala etajere de diferite marimi, culori si forme. Opteaza pentru materiale naturale, pentru culori deschise care vor incalzi atmosfera fara sa o incarce.

Albul este cea mai potrivita culoare pentru peretii unui dormitor mic. Dar, daca vrei o nota mai originala poti alege nuante mai neutre precum bej sau gri deschis. Tine cont de faptul ca patul este un element central si trebuie sa alegi cu grija locul in care il amplasezi.

Sursa: https://www.maisons-et-jardins.fr/amenager-petite-chambre/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.