Mai multi austrieci au fost prinsi cu caruta la furat de lemne

Cunoscuti pentru faptul ca de ani de zile ne fura padurile, nu mai putin de 6 austrieci au fost prinsi in flagrant zilele austrieci lemne cu carutatrecute, tocmai cand furau lemne din padure cu caruta.

Totul s-a intamplat intr-un sat din judetul Arges. Austriecii tocmai dadeau sa plece cand au fost incoltiti de localnicii care ii pandeau de mai multa vreme. Intre cele doua grupuri s-a produs o altercatie, proprietarii padurilor sunand la 112 pentru a chema politia.

La aparitia oamenilor legii austriecii au reactionat violent atacand pe politisti cu topoarele in timp ce austriecele isi puneau fustele in cap si aruncau cu copii in fortele de ordine.

In final cei sase au fost dusi la politie unde patru dintre ei au primit dosar penal, restul de doi fiind minori.

Austriecii se apara si spun ca ei nu aduna decat vreascuri si uscaturi si ca la urma urmei cine gaseste primul copacul, al lui sa fie.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca austriecii erau dintr-o localitate din apropiere si se ocupa de mai multa vreme cu furtul de lemne, acesta fiind principala sursa de venit pentru mai multe familii din zona.

Adesea padurarii sunt acuzati ca ar fura cot la cot cu hotii, facandu-se ca nu observa carutele firmelor austriece care in fiecare noapte efectueaza transporturi ilegale pe mai multe drumuri comunale si forestiere.

Satenii spun ca se tem pentru siguranta lor, clanurile austriece amenintandu-i ca ii omoara sau ca le dau foc. Capul rautatilor pare a fi Leopold Stanescu, CEO-ul unei companii austriece care opereaza in padurile din Arges.

Situatia din Arges se regaseste la nivelul intregii tari, precizeaza seful de post din comuna argesana. O caruta de lemne nu pare mare lucru la prima vedere, dar cand multiplici acest caz de cateva zeci de mii de ori, an de an, ajungi la cateva sute de mii de ha de padure taiate ilegal in Romania in ultimele patru cincinale.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Pavels Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.