Margele de lampa

In topul materialelor folosite la confectionarea bijuteriilor mai pretioase sau pretentioase alaturi de pietrele semipretioase se afla margelele de lampa handmade, acestea fiind montate preferential in sarma de argint sau doar poleita cu argint sau aur.

Pe langa aceste margele handmade se folosesc si margelele de sticla fabricate masini automate, si cum imi place mie sa spun de masini care “scuipa” sute, mii de margelute pe minut. Acestea fiind cristalele de sticla care dau un plus de rafinament bijuteriilor, de asemenea si perlele naturale sau de sticla.

Dar sa ne axam pe margelele de sticla handmadecare care sunt confectionate cu migala si mastrie de catre artisti ai sticlei individual, una cate una la lampa de gaz, acestea se gasesc sub denumirea de margele de lampa.

Margelele de lampa handmade sunt unice in felul lor si au o calitate mult superioara fata de margelele de lampa de provenienta china, india facute in serii uriase, lucratorii ajungand sa lucreze mecanic aceste produse, iar etapele de coacere si imbunatatire a durabilitatii in procesul de creare al celor din urma lipsesc cu desavarsire.

Ma refer aici la procesul de coacere in cuptorul de sticla cu programare analoga care aduce margelelor de sticla un plus de durabilitate si rezistenta prin eliminarea tensiunilor intramoleculare care se acumuleaza in timpul prelucrarii mergelutei in flacara arzatorului.

Elaborarea margelelor de lampa este o adevarata arta, artistul in sticla dand dovada de migala, pricepere si maiestrie in combinarea culorilor, de asemenea bunul gust si rafimentul estetic trebuie sa constituie o baza a caracterului artistic al acestuia. Margelele de sticla handmade sunt considerate opere de arta in sine.

Margelele de lampa handmade sunt mai scumpe si datorita incarcaturii emotionale si artististice pe care artizanul le insumeaza alaturi de mestesugul propriuzis si tehnica de lucru completa.

In general margelutele de lampa handmade sunt create in serie foarte foarte mica,dar pot fi si unicate.

In concluzie margelutele de lampa handmade lucrate de catre artistii sticlei aduc un plus de valoare, unicitate, distinctie, rafinament si nu in ultimul rand frumusete oricarei femei care le poarta.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.