Doua mari categorii de idei de afaceri online

Atunci cand esti in cautarea unor noi surse de venit sau a unor mijloace legale de rotunjire a veniturilor, afacerile online pot fi solutia ideala. Principalul motiv pentru care recomand afacerile online este acela ca iti ofera flexibilitate, adica nu necesita prezenta ta 24h/24h, te poti ocupa de ele part-time, pe langa activitatile tale cotidiene.

Pe masura ce pasesti in acest domeniu, vei vedea ca ideile de afaceri online intra in 2 mari categorii generale:

Vanzarea de produse online

Reteta simplificata e asta: ai un produs si il vinzi online. Datorita internetului te adresezi unei piete globale, nu esti limitat la un vad comercial anume asa cum sunt limitate magazinele din coltul strazii.

Aproape orice produs care se poate comercializa in magazine, se poate comercializa si pe internet. Poate fi vorba de produse create de tine (obiecte de artizanat, vestimentare, modelism, softuri, obiecte de arta, etc.), sau de produse pe care la randul tau le cumperi de la producator (electrocasnice, componente, bijuterii, accesorii, etc.). Poti fi chiar un intermediar intre clienti si comerciant.

Clientul comanda de pe site-ul tau iar tu onorezi comanda prin posta sau curier cu plata ramburs.

Servicii online

Cea dea doua mare categorie de idei de afaceri online este oferirea de servicii. In loc sa vinzi produse online, oferi servicii (webdesign, promovare si marketing, consultanta, traduceri, creare de continut, etc.).

Iti poti monetiza aptitudinile si pasiunile oferind servicii si devenind astfel un freelancer, insa dincolo de aceste aptitudini subiective, exista un serviciu pe care aproape orice site il poate oferi daca are suficienti vizitatori. Se numeste publicitate. Daca site-ul tau este unul foarte vizitat atunci poti oferi firmelor interesate un serviciu de care orice comerciant are nevoie si anume reclama, sufletul comertului.

In aceste doua mari categorii: vanzare de produse si oferire de servicii, se cuprind toate ideile de afaceri online.

Daca te decizi sa pasesti in aceasta lume fascinanta a afacerilor online, ai nevoie de o personalitate deschisa la nou, flexibila pentru a te adapta din mers, disponibilitatea de a invata lucruri noi si mai ales multa incredere in fortele proprii.

Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.