Cum sa faci bani in Romania

Despre miliardarii de carton sau „bisnitarii” parveniti care populeaza paginile ziarelor de can-can si si-au facut averile mai mult din economia subterana decat prin cai legale, stim cu totii. Nu despre ei vreau sa vorbesc acum ci despre posibilitatea unei rasplatiri pe masura a unei munci serioase si legale. Putem vorbi despre asa ceva in Romania? Se pot face bani multi si in acelasi timp legal? Ei bine se poate!

Daca in anii `90 a face bani si a fi om de afaceri insemna sa vinzi blugi si briz-brizuri aduse de la turci, in ultima vreme afacerile din Romania incep sa semene tot mai mult cu cele din vestul Europei. Printre cei care pot raspunde la intrebarea cum sa faci bani in Romania, se afla si Gabriel Carlig, patronul Jolidon.

Afacerea Jolidon a inceput in 1993 la Cluj, cu doi angajati si pare desprinsa din filmele americane, varianta est-europeana.

Dupa `90 Gabriel Carlig a sesizat ca pe piata romaneasca era o cerere mare de lenjerii si o oferta mult prea slaba. Alaturi de cateva persoane incepe o afacere de productie pornind de la cateva masini de cusut. Micutul atelier a crescut ca in povesti si in aproximativ 15 ani a devenit o fabrica europeana de lenjerie intima, un brand incontestabil in aceasta industrie. De la 2 angajati fabrica a ajuns sa numere peste 3000 si un lant de peste 130 de magazine, in tara si peste hotare.

Intrebat care a fost reteta succesului, Gabriel Carlig a raspuns simplu : multa munca, „trebuie perseverenta si munca, apoi rezultatele vin. Criza a fost si anii trecuti…”.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.