Ce parere are Google despre site-ul tau?
Optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare (si cand zicem „motoare de cautare” ne referim 95% la Google) ar trebui sa fie o prioritate pentru orice afacere online. Google este principalul intermediar prin care utilizatorul roman isi cauta si isi gaseste informatiile in online de aceea este foarte important ca site-ul tau sa rankeze bine in Google la cautarile legate de nisa in care activezi.
Exista 3 elemente principale care il determina pe Google sa te ridice cat mai sus in rezultatele cautarilor pentru anumite cuvinte cheie:
Continutul. Continutul este baza intregului concept de optimizare, „content is king”, este unul din sloganurile lui Google iar altii il parafrazeaza mergand ceva mai departe, „content is everithing”. Continutul este cel care ii face pe utilizatori sa intre pe site, sa il viziteze si sa il aprecieze ca util (caz in care vor reveni) sau dimpotriva, sa-l evite pe viitor.
Straduiti-va sa faceti continutul pentru vizitatori, este si recomandarea celor de la Google. Multi sunt tentanti sa adauge cuvinte-cheie fara noima, este o mare gresala, Google considera aceasta tehnica drept SEO-spam si site-urile care o folosesc risca sa fie sanctionate. In al doilea rand continutul este bine sa fie unul original, nu copiat de pe alte site-uri, „duplicate content” este de asemeni sanctionat de Google. In fine, despre continut si optimizarea lui am vorbit si vom mai vorbi in articolele noastre, retineti doar ca este elementul cel mai important in procesul de optimizare.
Backlinkurile. Linkurile pe care alte site-uri le au spre voi sunt al doilea element ca importanta in SEO dupa continut. Ele te ridica sau te coboara in rezultatele cautarilor pe Google, iti stabilesc pagerankul si il ajuta pe Google sa te pozitioneze intr-o nisa. Nu conteaza doar cantitatea ci si calitatea. Linkurile de calitate sunt acelea care vin de pe site-uri concurente, adica site-uri din aceeasi nisa cu site-ul tau. De asemeni pentru a avea efect in cautarile Google linkurile nu trebuie sa aiba atributul „no follow” si trebuie sa fie directe. Diverisificati titlul si anchorul linkurilor spre voi, nu le puneti doar pe un anumit cuvant cheie (prea multe linkuri pe acelasi cuvant cheie, obtinute intr-un timp scurt, pot fi citite de Google drept spam si pot duce la depunctarea site-ului). De asemeni nu va limitati doar la a acumula linkuri spre prima pagina, construiti si o retea de linkuri pentru paginile interne.
In fine, al treilea aspect sunt paginile indexate de Google. Pentru a afla cate pagini ale site-ului vostru a indexat Google folositi comanda site:numesite.com . Cu cat ai mai multe pagini indexate cu atat cresc sansele ca site-ul tau sa apara in cautari dar nu poti avea multe pagini indexate daca nu ai continut. Pentru a-l ajuta pe Google sa iti indexeze cat mai multe pagini poti folosi aplicatia Webmaster Tools (daca nu stiti despre ce este vorba cautati pe Google acesti termeni) de unde puteti crea o harta pentru site-ul vostru si puteti monitoriza evolutia lui din prisma optimizarii pentru Google.
Cam atat deocamdata, reveniti periodic pe blogul nostru pentru a afla si alte ponturi fierbinti ce va pot ajuta sa va promovati site-ul gratuit!
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.