Cele mai periculoase destinatii turistice

Planificarea unei vacante este mai mereu o activitate placuta, incitanta si plina de provocari, dar care se poate transforma foarte usor intr-un adevarat cosmar daca ai proasta inspiratie sa alegi una din urmatoarele destinatii turistice.

Desi sunt pline de privelisti superbe, aceste locuri trebuie eliminate complet de pe lista destinatiilor de vacanta ale unei familii normale, iubitoare de liniste si siguranta.

Daca dimpotriva, cauti provocarea si iti place sa traiesti viata ca pe un joc de ruleta ruseasca, atunci s-ar putea ca aceste destinatii sa fie pe inima si sufletul tau:

Honduras

Este o tarisoara din America Centrala, cu o clima tropicala, plaje si peisaje superbe. In acelasi timp are una dintre cele mai ridicate criminalitati din lume (locul 1 in lume la omoruri), ceea ce o face o destinatie turistica plina de riscuri. De asemeni in Honduras bantuie tot felul de boli tropicale, malaria fiind doar cea mai raspandita dintre ele.

Populatia este fomata in ceea mai mare majoritate din amerindieni, negri si metisi, albii atingand doar 1% din total.

Din punct de vedere economic este una dintre cele mai indatorate tari din lume si are o rata a somajului in jur de 27%.

Varful Everest

Periculos de frumos Everestul este visul oricarui alpinist din lume.

Desi tot mai vizitat in ultimii ani, cel mai inalt varf muntos din lume este si cel mai periculos. Cucerit de alpinisti abia din 1953, muntele a luat tribut o multime de vieti ale unor temerari care au incercat sa se bucure de conditiile sale unice.

Aerul rarefiat datorita altitudinii ridicate, temperaturile scazute, conditiile deosebit de grele de acces si complicatiile politice din jurul sau (este situat in Nepal, la granita cu Tibetul) sunt tot atatea obstacole in care turismului. Cu siguranta nu este o destinatie pentru familisti :).

Egiptul

Faimos pentru piramidele sale milenare si bogatia de vestigii istorice, apreciat in ultimele decenii si pentru statiunile de pe coasta Marii Rosii, Egiptul a devenit in ultimii ani un loc de evitat.

Desi tot timpul Egiptul a reprezentat o doza buna de risc pentru orice turist occidental, dupa violentele politice din 2011 Egiptul s-a inchis din punct de vedere turistic.

Riscurile majore sunt reprezentate de atentatele cu bomba, rapiri si violuri.

Situatia ramane periculoasa si in prezent.

India

India se afla in topurile mondiale in multe statistici, inclusiv in cele legate de criminalitate. India este o tara periculoasa in special pentru femei, numarul violurilor si ale actelor de violenta comise impotriva femeilor fiind printre cele mai mari din lume.

Ca si cum asta nu ar fi de ajuns, standardele de sanatate publica si siguranta a alimentatiei sunt mult sub cele cu care sunt obisnuiti europenii.

Toate astea au contribuit la o scadere dramatica a fluxului de turisti in ultimii ani.

Siria

A fost o tara frumoasa si atractiva din punct de vedere turistic, bogata in obiective istorice si culturale (asezamintele crestine de la Maaloula, ruinele de la Palmyra, cetati din epoca Cruciadelor, Damascul etc.), totul s-a terminat in 2011.

De atunci si pana in prezent tara este sfasiata de un razboi civil cu caracter religios, razboi care a ucis aprox. 200 000 de oameni (s-au folosit inclusiv arme chimice) si a dislocat cateva milioane.

In ultimele zile mai multi occidentali rapiti in Siria au sfarsit decapitati de fundamentalistii islamici.

Inutil a mai puncta pericolele la care se expun cei care se incumeta sa viziteze in aceste zile Siria…

Antarctica

Peisajele hibernale ireal de frumoase si conditiile specifice Polului Sud atrag sute de temerari si cercetatori. In afara de acesti ciudati nu exista asezari umane permanente, puncte de prim ajutor sau infrastructura. De fapt Antarctica nu apartine de niciun stat, este taramul nimanui.

Datorita conditiilor foarte aspre si a lipsei facilitatilor de aprovizionare si medicale, Antarctica este una dintre cele mai periculoase destinatii de vacanta.

Venezuela

Venezuela este o destinatie turistica apreciata de foarte multi vizitatori, in special de pe continentul American. Cu toate astea orice vacanta petrecuta in aceasta tara vine la pachet cu o doza mare de risc.

Cu o rata a omorurilor de 122 la 100 000 de locuitori si o infractionalitate pe masura, Venezuela ar trebui sa fie taiata de pe lista posibilelor destinatii de vacanta, asta daca tineti la viata si bunurile voastra.

Mexicul

O tara frumoasa, intinsa si cu regiuni variate in ceea ce priveste clima si cultura locala, Mexicul este din pacate in mijlocul unui razboi cu bandele de traficanti de droguri.

Capitala Ciudad de Mexico, cu peste 20 de milioane de locuitori, este o adevarata cloaca de infractionalitate, in special la periferiile sale. Jafurile, rapirile si reglarile de conturi cu focuri de arma sunt la ordinea zilei.

Datorita acestor ultime aspecte, potentialul turistic al acestei frumoase tari este umbrit. Cu toate acestea Mexicul atrage anual milioane de turisti, majoritatea din Statele Unite.

Safari in Africa

Desi animalele salbatice pot reprezenta un potential risc cand vine vorba de safari-uri, adevaratul pericol sunt oamenii. Toate tarile Africii sunt instabile, cu o infractionalitate crescuta si cu risc de razboi civil.

Un turist european isi risca sanatatea, bunurile si chiar viata, ori de cate ori oteaza pentru o astfel de destinatie.

Bineinteles ca lista locurilor periculoase de pe Terra este mult mai lunga, am omis insa din lista tarile care nu reprezinta vreun potential turistic important, cum ar fi Irakul, Afganistanul sau Coreea de Nord…

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.