Cele mai recente descoperiri facute la Stonehenge
De mai multe decenii, cercetatorii incearca sa descifreze misterele din spatele originii sale. In cele ce urmeaza iti vom enumera cele mai recente descoperiri facute aici.
Peste 1000 de ani de constructii
Edificarea Stonehenge s-a intins pe o perioada de peste 1000 de ani, adica aproximativ 80 de generatii. Totul a debutat in neolitic, in anul 3200 i.Ch., pe un loc deja ocupat de mai multa vreme de oameni. La acea vreme, o zona plata, in forma circulara, cu un diametru de 1100 de metri, delimitat de un talus si de un sant a fost creata. In subsolul acestei structuri s-au descoperit 56 de cavitati care formau un cerc, umplut cu urme de carbon, oseminte umane calcinate si fragmente de obiecte. Era vorba de morminte in care erau depuse persoane de rang inalt, trasportate aici dupa incinerare.
Cativa ani mai tarziu, pietrele albastre au fost inlocuite de un cerc de 30 de pietre imense. In interiorul acestui cerc, 40 de pietre albastre au fost rearanjate pentru a constitui un al doilea cerc.
Secretul pietrelor albastre
Se stie inca de la inceputul secolului XX ca pietrele albastre vulcanice provin de pe dealurile Preseli, situate in sud-vestul Tarii Galilor, la peste 250 de kilometri distanta de Stonehenge. Cum au ajuns pana aici? Identificarea carierelor de unde au fost extrase a permis o mai buna intelegere a lor. Datorita analizarii diferitelor fragmente se stie ca au fost taiate, fara vreo unealta mecanica, inainte de a fi instalate la Stonehenge. Ceea ce inseamna ca inainte au facut parte dintr-un alt edificiu care a fost identificat abia in anul 2015. Este vorba de Waun Mawn. Pietrele albastre, dupa parerea cercetatorilor, au fost deplasate pe masura ce populatia a migrat, probabil in cautare de pamanturi mai fertile, ducand pietrele cu ei.
Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/les-decouvertes-les-plus-recentes-de-stonehenge-11185821/
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.