Top 5 mistere care nu au fost niciodata rezolvate

Atlantida, Triunghiul Bermudelor, Omul cu masca de fier… aceste enigme istorice au trecut secole intregi de la istorici la istorici fara ca cineva sa reuseasca sa le desluseasca secretele.

Atlantida, Insula inghitita. Mitul Atlantidei, mister sau realitate? Nimeni nu va sti vreodata. Un lucru e sigur- mereu a fascinat si va mai fascina, fara doar si poate. Evocata pentru prima data de catre Platon, Atlantida este descrisa ca o insula colosala in apropiere de Gibraltar, care a fost inghitita in mod misterios din cauza unui ciclon.

Triunghiul Bermudelor. Este o zona geografica imaginara, teatrul a numeroase naufragii, care vor ramane unele din cele mai mari mistere ale timpurilor noastre. Intre 1945 si 1975 in jur de 50 de avioane si de vapoare au disparut de pe suprafata globului in acest loc precis, intr-un mod care nu poate sa fie explicat.

Ipotezele perturbarilor magnetice si a emisiilor submarine de metan au fost recent inlaturate.

Omul cu masca de fier. In ciuda legendei din jurul acestui misterios condamnat, istoricul Hugo Cognez afirma ca acesta a existat iar identitatea si motivul inchiderii sale sunt motive de speculatie- geamanul regelui Ludovic XVI, amantul reginei, valetul cardinalului sau un fiu provenit din adulter?

Copii verzi de la Woolpit. In Anglia secolului 12, doi copii de aparenta normala, cu exceptia faptului ca pielea verde si o limba ciudata s-au refugiat langa satenii din Woolpit refuzand sa manance altceva in afara de fasole.

Insula Pastelui. Situata in Polinezia, aceasta insula a fost descoperita de catre Jacob Roggeven. Statui gigantice cu fete umane sunt aliniate aici frumos, sculptate in piatra vulcanica. Unii istorici sunt de parere ca au fost ridicate in secolul 10 de catre cei care au locuit pe insula, care au disparut in mod misterios in stranii circumstante.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.