Comisia Europeană cere documente legate de detașarea muncitorilor

Comisia Europeană a decis să trimită avize motivate unui număr de 17 state membre, printre care şi România, pentru că nu au aliniat diverse dispoziţii de drept intern la Directiva privind asigurarea respectării aplicării Directivei privind detaşarea lucrătorilor (2014/67/UE).

Celelalte state atenţionate sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Franţa, Italia, Ungaria, Malta, Ţările de Jos, Austria, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Finlanda.

Directiva privind asigurarea respectării aplicării Directivei privind detaşarea lucrătorilor urmăreşte să consolideze aplicarea practică a normelor privind detaşarea lucrătorilor prin abordarea aspectelor legate de combaterea fraudei şi a eludării normelor, de accesul la informaţii şi de cooperarea administrativă dintre statele membre ale UE.

În special, documentul defineşte cerinţele administrative şi măsurile de control pe care statele membre le pot impune pentru a monitoriza respectarea normelor privind detaşarea lucrătorilor, apără drepturile lucrătorilor detaşaţi şi îi protejează de un tratament nefavorabil din partea angajatorului lor în cazul unei acţiuni în justiţie sau administrative, protejează drepturile lucrătorilor detaşaţi în situaţii de subcontractare, asigură aplicarea şi colectarea eficace a sancţiunilor administrative şi a amenzilor în toate statele membre ale UE şi obligă statele membre să instituie sancţiuni eficace, proporţionale şi cu efect de descurajare.

În iulie 2021, Comisia a trimis scrisori de punere în întârziere unui număr de 24 de state membre şi, în prezent, continuă cu trimiterea acestor scrisori unui număr de 17 de state membre care nu au transpus încă în mod corect unele sau toate dispoziţiile directivei menţionate anterior. Statele membre vizate au la dispoziţie două luni pentru a lua măsurile necesare, în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.

Comisia Europeană a cerut Croaţiei, României şi Ungariei să prezinte rapoarte referitoare la obiectivele lor naţionale pentru 2020 privind energia din surse regenerabile, respectiv eficienţa energetică, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere Croaţiei pentru că nu a prezentat, în temeiul Regulamentului (UE) 2018/1999 privind guvernanţa uniunii energetice şi a acţiunilor climatice, un raport complet cu privire la îndeplinirea obiectivelor sale pentru 2020 privind eficienţa energetică şi ponderea energiei din surse regenerabile.

De asemenea, Comisia a decis joi să trimită scrisori de punere în întârziere Ungariei şi României pentru că nu au prezentat un raport complet, în cadrul guvernanţei uniunii energetice şi a acţiunilor climatice, cu privire la îndeplinirea obiectivelor lor de eficienţă energetică pentru 2020.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.