Patru Idei de afaceri

Exista mai jos 4 idei de afaceri, insa nu orice fel de idei de afaceri ci toate sunt alese dintr-un domeniusanatos din toate punctele de vedere: energia verde si curentul eco. Aceasta nisa se afla pe un val ascendent de cativa ani de zile si va continua sa urce pe masura ce tot mai multi devin adeptii unui stil de viata sanatos, ecologic si daca poate fi si o modalitate de economisire, cu atat mai bine. Dar sa vedem care sunt cele idei de afaceri:

Un magazin eco

Poate fi vorba atat de un magazin alimentar cu produse 100% naturale, cat si un soi de plafar cu ceaiuri, ierburi si alte produse din plante. Dar de ce nu ar putea fi un super-market sau chiar un moll, doar cu produse ecologice, naturale si biodegradabile, de la haine si mobila pana la alimente si aparate care sa polueze cat mai putin?
Ar putea deveni chiar o afacere francizabila cu posibilitatea de a deschide un lant de astfel de magazine in franciza.
Piata produselor ecologice este in continua crestere si in Romania iar vedetele si personalitatile publice o promoveaza tot mai mult in ultimul timp, de ce nu ati profita de aceasta oportunitate?

Consultant pe probleme ecologice

Exista o cerere de astfel de servicii din partea dezvoltatorilor imobiliare, a firmelor de tot felul a caror activitate afecteaza intr-un fel sau altul mediul inconjurator, din partea unor institutii publice si asa mai departe.
Daca aveti studii in acest domeniu (si daca nu le aveti le puteti face) va puteti deschide un birou unde sa oferiti consultanta pe probleme ecologice, puteti crea chiar o firma care sa ofere astfel de servicii si va puteti diversifica paleta de activitati.

Energie alternativa

Panouri solare, centrale eoliene, sisteme geotermale si in general tot ce tine de energia regenerabila, toate pot deveni afaceri extrem de profitabile intr-o lume care fuge tot mai mult de poluare si efectele ei, unde mai pui ca folosirea energiei elternative implica o economisire pe termen lung la plata facturilor pentru utilitati.
Produceti si comercializati astfel de instalatii, proiectati locuinte ecologice, faceti-va un nume pe o piata aflata inca in formare asa cum este piata energiei alternative in Romania.

Un site pe nisa eco

Nu am vazut prea multe site-uri romanesti care sa abordeze acest subiet. O comunitate online care sa adune mii de impatimiti ai ecologiei in fiecare zi poate deveni o piata excelenta pentru cei care au produse si servicii in acest domeniu, asta inseamna reclama cumparata de acesti agenti comerciali pe site-ul dvs.
Cu cat aveti un site mai de calitate si cu cat aveti un trafic targhetat mai consistent, cu atat veti obtine un profit mai bune.
Scrieti in fiecare zi despre ecologie, publicati stirile importante din domeniu, creati un forum, un newsletter, dezvoltati o comunitate. Incet incet, site-ul dvs. se poate transforma intr-o afacere in sine.

Desigur, toate cele 4 idei de afaceri din domeniul eco se poat combina intre ele sau poate fi una singura care sa le inglobeze pe toate, concluzia este ca aceasta nisa este inca neexploatata la potentialul ei maxim, ceea ce se traduce printr-o serie de oportunitati pentru cei care doresc sa inceapa o afacere in domeniu.
Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.