Cum ne decorăm locuința într-un stil minimalist?

stil minimalist ponturi fierbintiUn decor modern și confortabil merge mână în mână cu stilul minimalist, fiind ideal pentru cei care își doresc o casă aerisită, cu efecte vizuale de spațiu mărit, dar la modă și util în același timp. Minimalismul, în decorul interior, este caracterizat de mobila premium și de calitate, decorațiuni realizate în linii simple, combinate în așa fel încât atmosfera să fie una relaxantă, dar spațiul folosit cu inteligență. Minimalismul este potrivit atât pentru apartament, cât și garsoniere, întrucât piesele sunt compacte, fără forme elaborate, așa că se pretează și încăperilor de dimensiuni reduse.

De unde începem? Trebuie să scăpăm de lucrurile inutile și care nu ne mai folosesc la nimic, de foarte mult timp. Asta înseamnă că vom dona hainele, piesele de mobilier sau electrocasnicele care sunt încă în stare bună, vom arunca în locurile special amenajate electronicele care nu mai funcționează (și pe care le ținem pentru că poate într-o zi o să o reparăm) și vom face curățenie generală în toată casa. Nu e o treabă ușoară, mai ales dacă nu ai fost până acum adeptul/a stilului minimalist, dar odată terminată treaba, te vei simți mult mai bine și casa ta va primi un aer proaspăt.

Întreabă-te ce poate fi eliminat, ce poate fi păstrat la vedere și ce elemente nu sunt esențiale, apoi organizează-le în funcție de priorități. Fii consecvent/ă cu acest proces și aplică-l în permanență cu orice obiect nou pe care îl aduci în casă. Pentru a te asigura că vei respecta pe termen lung această curățenie, aplică următoarea regulă: pentru fiecare articol sau element care intră în casa ta, un altul trebuie să iasă.

Alege calitatea în defavoarea cantității. Trebuie să iei în considerare fiecare piesă de mobilier pe care o cumperi, să aștepți până îți permiți să cumperi canapeaua aia de care te-ai îndrăgostit, decât să cumperi una ieftină și care nu îți place. Poți alege dintr-o multitudine de variante într-un magazin online mobila premium și să îți transformi locuința în oaza ta de relaxare. Evită să cumperi piese de mobilier sau decor numai pentru că sunt la modă, investește timp și bani în produse clasice, de calitate pentru că ele își vor meține valoarea și odată cu trecerea timpului.

Totul pleacă de la o bază neutră într-un decor minimalist. Deși pereții albi sunt clasici, mai ales în materie de minimalism, nu înseamnă că e o regulă absolută. Tornuri de gri sau ecru sunt mereu binevenite. Ce trebuie să ții minte, e că un spațiu cu multă lumină naturală va părea mai cald, iar o nunată rece de alb va echilibra camera. Camerele care sunt iluminate artificial pot părea mai reci, de aceea se recomandă o nuanță mai caldă pe pereți.

Alege piese de mobilier care au spațiu de depozitare ascuns, mai ales dacă locuința ta este una micuță. Pentru a ascunde vederii elementele de care nu ai nevoie și pentru a nu le îngrămădi pe masă sau pe noptieră, alege piese de mobilier cu dulăpioare integrate sau cu ladă de depozitare, și lasă la vedere numai decorațiunile frumoase care au menirea să relaxeze și să înfrumusețeze spațiul.

Când vine vorba de a renova o locuință sau de a-i schimba stilul într-unul minimalist, adu-ți aminte să o iei încet, câte un pas pe rând, pentru că acesta este un stil de viață, nu doar un curent artistic. Așează-te și savurează pacea, calmul, spațiul liber pe care l-ai creat.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.