Cum scapam de junghiuri?

Ce sunt junghiurile, de ce apar si mai ales cum scapam de ele?

Sunt principalele intrebari la care incercam sa gasim un raspuns in randurile de mai jos.

Desi junghiurile apar in special dupa o anumita varsta, nu rare sunt cazurile in care pot aparea inaintea varstei de 20 de ani si sa dureze intreaga viata.

Dar sa incepem cu inceputul…

Ce sunt junghiurile?

Junghiurile sunt nevralgii (adica dureri) care apar de regula in spate, in zona coastelor (junghiuri intercostale) dar si in zona toracelui, a incheieturilor sau de-a lungul oaselor. Un tip foarte rar de junghiuri este junghiul ocular, care se instaleaza la nivelul ochilor.

Durerea este de obicei patrunzatoare si de scurta durata.

Care sunt cauzele?

Cauzele sunt multiple, de la simple raceli si sensibilitati la frig ale nervilor (nervii intercostali sunt principalii vinovati pentru junghiurile de spate), pana la probleme mai serioase.

In majoritatea cazurilor este vorba de sensibilitati la frig si la curent ale nervilor sau cauze necunoscute care afecteaza functionalitatea nervilor.

Insa, fara a dori sa speriem pe nimeni, junghiurile de spate pot avea si cauze ascunse mai serioase decat o simpla nevralgie la frig:

-pneumotorax, adica perforarea plamanului (de regula de o coasta), aerul iesind prin acea fisura si rezultand insuficienta pulmonara.

– abces pulmonar, infectie la nivelul plamanului.

– pneumonie

– spondiloza cervicala

– cheag de sange format la nivelul plamanului

– infarct miocardic

Printre cauzele serioase ale junghiurilor la nivelul oaselor merita amintit reumatismul, iar pentru rarele junghiuri oculare, glaucomul.

Pentru aceste afectiuni se va urma sfatul medicului si tratamentul de specialitate aferent (analgezice, anti-inflamatorii, antianginoase etc. in cazuri cu totul speciale, se recurge la metode de chirucgie nervoasa, mai precis sectionarea nervului).

Printre tratamentele naturiste care dau cele mai bune rezultate, in special in cazul nevralgiilor provocate de sensibilitatea la frig/curent, mentionam:

– acupunctura

-infuzie de paducel (o lingurita la 250 ml apa fiarta, se bea in timpul crizei de junghi)

– infuzie de salvie

– infuzie de brad sau molid

– extract din muguri de artar (50 de picaturi la 100 ml apa), baut de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale

– comprese cu calde infuzie de frunze de frasin (50 de grame de frunze maruntite la 1 litru de apa) sau de sulfina (200 g flori de sulfina la 1l de apa).

Ca tratament complementar se poate recurge si la fizioterapie.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.