De ce sunt aspiratoarele cu apa mai sanatoase decat cele clasice

Atat aspiratoarele de praf clasice, cat si cele cu filtrare pe baza de apa, fac in esenta acelasi lucru: aspira praful si ne ajuta astfel sa facem curatenie.

Pentru a vedea insa diferenta dintre cele doua metode de aspirare, trebuie sa vedem cum functioneaza un aspirator pe baza de apa si ce anume il face superior unui aspirator cu sac.

Asa cum ii spune si numele, principala caracteristica este filtrul cu apa prin care trece aerul aspirat, ramane mizeria aspirator-apa(scame, praf, spori de mucegai, par, etc.) si iese un aer mai curat, mai umed si deci mai sanatos. In plus, noile aspiratoare (cele cu filtru de apa), au o putere de aspirare mult mai mare fata de cele clasice.

Din aceasta cauza, curatarea mult mai eficenta a prafului si purificarea aerului, acest tip de aspiratoare sunt indicate mai ales in incaperile frecventate si utilizate de copii, ei fiind adesea cei mai expusi la bolile respiratorii provocate de praf (astm, alergii, etc.).

Insa si aspiratoarele cu filtru pe baza de apa, sunt la randul lor de mai multe feluri, de mai multe marimi, capacitati, consum si implicit putere de aspirare.

Unele dintre ele au incorporate si functia de spalare. Adica nu doar aspiri covorul dar efectiv il si speli, dupa care il usuci prin aspirare cald-uscata.

Altele beneficiaza de mai multe filtre. Adica in afara de cel cu apa, aerul trece si printr-un filtru din panza si altul din plastic.

Bineinteles ca toate aceste caracteristici se reflecta atat in pret cat si in capacitatile fiecarui tip de aparat in parte (cu cat sunt mai multe filtre cu atat aerul recirculat va fi mai bine purificat).

Cum spuneam, aceste diferente se regasesc in pret, insa de regula preturile pentru aspiratoarele cu apa vs preturile aspiratoarelor clasice cu sac, prezinta diferente acceptabile. Adica daca un aspirator clasic il gasesc la 250-300 lei, unul cu filtru de apa se vinde cu 500-700 lei.

Un pret cat se poate de decent avand in vedere calitatea si performantele generale ale produsului.

Momentan, desi exista mai multi producatori de aspiratoare „cu apa”, unele dintre cele mai apreciate produse pentru raportul calitate-pret, sunt cele ale polonezilor de la Zelmer.

Singurul inconvenient al filtrarii prin apa e acela ca trebuie sa cureti filtrul mult mai des decat sacul unui aspirator de moda veche.

Daca un saculet de aspirator vechi il scuturi doar atunci cand s-a umplut de praf (dupa multe aspirari), apa din filtrul unui aspirator „cu apa” este de recomandat sa o schimbi imediat dupa aspirare.

In caz contrar filtrul va deveni un focat de germeni si bacterii dezvoltate in apa imputita si in loc sa scoti din el un aer curat, risti sa scoti un aer de-a dreptul toxic.

Am insa motive intemeiate sa cred ca pentru majoritatea clienti asta e totusi ultima problema cand vine vorba de aspiratoare. 🙂

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.