Un brand personal
Bruce Lee, Michael Jakson, Houdini, Kennedy, sunt doar cateva dintre marile branduri personale relativ contemporane noua. La zeci de ani dupa moarte acestor personalitati ele continua sa fie cunoscute si recunoscute de o lume intreaga si chiar continua sa aduca bani urmasilor lor.
Tu ce vei lasa in urma ta, prin ce vei fi cunoscut? Nu este cazul sa visezi la un renume ca al celor pomeniti mai sus, dar un brand personal iti poti construi. Intrebarea este daca o vei si face si daca da, va fi unul bun, pozitiv, de care te vei putea folosi tu si urmasii tai?
Iata mai jos patru pasi prin care ai putea sa-ti creezi propriul brand personal:
Fii primul
Nu ii imita pe altii ci fii chiar tu prototipul. Creaza ceva original si unic, fii un pionier, educa-i pe ceilalti, ofera-le o nisa noua. Houdini de exemplu a inventat numarul cu eliberarea din camasa de forta si prin asta a devenit celebru. Care este numarul tau original? Creaza-ti unul!
Atrage atentia asupra ta, provoaca
Tine capul de afis al stirilor prin ceea ce faci. Cauta mereu sa provoci evenimente astfel incat lumea sa se familiarizeze cu tine si cu ceea ce faci. Houdini isi facea numarul in vazul tuturor, cauta mereu noi si noi provocari pe care le anunta cu surle si trambite, ii provoca pe spectatori sa-l lege cat mai strans.
Degeaba esti talentat daca nimeni nu te vede. Deci fa-i lucrurile sa se intample, treci la actiune, desfasoara-te!
Fii creativ
Imprima un stil propriu, invata de la marile personalitati care si-au impus propriul stil intregii lumi: Michael Jakson, Ghandi, M.L. King, Ophra etc. Fie ca e vorba de muzica, politica, showbiz sau viata de zi cu zi, marile personalitati nu au cautat o piata sau o mentalitate ci au creat ele insele piete sau mentalitati si-au format si educat publicul si audienta. Incearca sa faci la fel!
O moarte misterioasa
Desi momentul mortii este greu de planificat, o moarte misterioasa creste considerabil notorietatea unui brand personal 🙂 . Bruce Lee, Kennedy, Elvis, Michael Jakson, Hitler, Houdini, toti au avut parte de o moarte in conditii suspecte. Acest fapt nu face decat sa amplifice si sa perpetueze caracterul extraordinar al existentei lor dar la ce le mai foloseste?
Prin urmare crearea unui brand personal nu trebuie sa fie scopul suprem al vietii. In afaceri, ca si in viata, e bine sa iti indeplinesti telurile atat cat poti iar daca in acelasi timp iti creezi si un brand personal, cu atat mai bine insa acesta trebuie sa fie tot timpul pe locul doi. La urma urmei o afacere este un mijloc, o unealta, ne folosim de ea, daca acest lucru ne face placere, cu atat mai bine, insa in niciun caz nu tinem o afacere falimentara doar de amorul artei (ok, sunt si exceptii), la fel este si cu un brand personal, trebuie sa ne folosim de el, nu sa traim pentru el.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.