Afaceri media

Setea de informatie corelata cu viteza cu care circula informatiile in ziua de azi, duce la aparitia unor noi oportunitati si idei de afaceri. Datorita tehnologiei si internetului, aproape oricine poate demara o afacere in domeniul mass-media din confortul propriei locuinte.

Idea de afaceri respectiva este simpla. Incepi prin crearea unui ziar electronic sau al unui blog. Alegi nisa de informatii pe care o stapanesti cel mai bine (afaceri, politica, umor, sanatate, retete, frumusete, tehnica, etc.) si iti construiesti site-ul in jurul subiectului respectiv. Zilnic sau o data la doua zile reactualizezi continutul site-ului afisand stiri noi din domeniu, articole sau alte noutati de interes astfel incat cititorii (adica vizitatorii site-ului) sa aiba toate motivele sa revina periodic pe site. Spre deoserbire de ziarele si revistele clasice, oricine are acces gratuit pe site-ul tau ceea ce constituie un avantaj, mai ales la inceput, cand ai mare nevoie de audienta/trafic. Banii vor veni din contractele de publicitate pe care le vei incheia cu firmele interesate de reclama in cadrul site-ului tau.

Pentru a avea succes va fi nevoie sa-ti promovezi site-ul, sa-l faci cunoscut, eventual sa devina un punct de referinta pentru cei interesati de tematica respectiva. Cu timpul poate aparea si o revista clasica, pe care sa o vinzi in offline, evident legata de subiectele tratate de site-ul tau. Poti ajunge ca pe site sa publici doar o trecere in revista a continutului publicatiei pentru a-i oferi un plus de promovare.

Partea grea intr-o asemenea afacere este faza de inceput unde ai nevoie de multa dedicare in gasirea celor mai fierbinti informatii si de necesitatea de a actualiza zilnic continutul informatiilor de pe site. Cu timpul, cand afacerea „prinde aripi”, iti va fi mai usor sa gasesti eventualii colaboratori sau angajati care sa se ocupe de lucrurile de care inainte te ocupai singur.

Mult succes!

Nu uitati sa reveniti periodic pe site-ul nostru pentru a fi primii care aflati cele mai profitabile idei de afaceri.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.