Descoperire epocala in Turcia

Astfel vorbeste Biblia despre locul in care a abandonat Noe arca dupa potop: „Iar în luna a şaptea, în ziua a douăzeci şi şaptea a lunii acesteia, s-a oprit corabia pe Munţii Ararat.”(Facerea, 8:4) Arheologii nu au putut confirma aceste afirmatii pana… astazi!

Un grup de cercetatori chinezi si turci au anuntat ca au gasit pe muntele Ararat (la granita dintre Turcia, Armenia si Iran), la o altitudine de 4000 de m, ramasitele arcei lui Noe.

„Nu suntem 100% siguri ca este vorba de arca lui Noe dar in proportie de 99,9% credem ca despre ea e vorba”, a declarat documentaristul chinez Yang Ving Cing.
Ramasitele descoperite indica o corabie de lemn impartita in mai multe compartimente, data prin metoda C14 la o vechime de 4800 de ani, ceea ce coresponde cu cronologia biblica a potopului.

Cercetatorii au inaintat deja demersurile necesare pe langa guvernul turc de a inscrie zona in patrimoniul international UNESCO.
De remarcat faptul ca nu este pentru prima data cand relatarile din Biblie sunt confirmate stiintific si arheologic, orasul Ur din Mesopotamia a fost descoperit de arheologi in timpurile moderne desi era mentionat in Biblie de multe mii de ani, multi considerandu-l, pana la descoperirea lui arheologica, doar o legenda. De asemeni precizarea ca pamantul este rotund si nu este sustinut de vreun suport vizibil se gaseste in cartea „Itelepciunea lui Isus fiul lui Sirah”, abia in evul mediu invatatii au ajuns prin observatii matematice si astronomice la aceeasi concluzie. Si alte cateva zeci de cazuri similare.

Sursa: http://news.nationalgeographic.com

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.