Esecul in afaceri

Esecul in afaceri este deosebit de frecvent si chiar firesc pana la urma. Se spune ca 9 din 10 afaceri noi dau faliment in cinci ani de la deschidere, cu alte cuvinte te poti astepta sa o dai in bara de 9 ori pentru a reusi o singura data in afaceri. Problema e daca esti dispus sa pierzi de 9 ori pentru a castiga a 10 a oara.

Am putea spune ca nu esecul in sine este esential pentru un om de afaceri, ci ceea ce face imediat dupa aceea, aceasta este diferenta dintre un om de afaceri de succes si majoritatea. Daca imediat dupa ce ai pierdut o afacere renunti, te resemnezi si te intorci la o viata de salariat, atunci vei munci din greu pentru a-i imbogati pe altii, insa daca nu o faci si te apuci imediat de o noua oportunitate de afaceri au un enorma potential de succes. Daca nu vei incerca si nu vei da ce ai mai bun in tine pentru a reusi, atunci nu vei avea niciodata ocazia sa experiemntezi gustul succesului.

Se spune ca daca nu risti nu castigi, zicala asta nu e nicaieri mai adevarata ca in mediul de afaceri. Analizeaza unde ai gresit, care pas nu a fost facut conform planului, nu cauta scuze, fii sincer cu tine insuti! Nu fa parte din acea categorie de oameni care au prostul obicei de a da vina pe altii atunci cand esueaza. Daca esti acel gen de personaj care gaseste usor vinovatii pentru ceea ce i se intampla lui, atunci e cazul sa te schimbi iar daca nu poti, sa renunti la ideea de a deveni antreprenor. Un om de afaceri de succes are capacitatea de a-si vedea propriile greseli si de a invata din ele, pentru ca ulterior sa nu mai cada in aceleasi capcane. Pana la urma diferenta este data de atitudinea in fata esecului.

Nu exista afacerist adevarat care sa nu se fi confruntat cu un esec sau chiar cu un faliment, insa atitudinea sanatoasa in fata infrangerii l-au facut sa invete din greseli, sa capete mai multa experienta si maturitate, sa vada mai bine oportunitatile de afaceri. Pana la urma esecul face parte din reteta succesului!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.