Ghid pentru elevii de clasa a I-a

ghid-pentru-elevii-de-clasa-a-I-aClasa I este plina de tranzitii importante si interesante, deoarece copiii lasa in urma o mare parte din jocul gradinitei si incep sa dezvolte mai multe abilitati academice. Sala de clasa I este organizata ca o clasa traditionala a scolii generale, cu banci in care elevii isi petrec majoritatea timpului.

Elevii de clasa I vor trece printr-o tranzitie semnificativa, catre invatarea mai extinsa. Cel mai important lucru este sa iti ajuti copilul sa se indrepte catre succes, continuand procesul de invatare acasa cu manuale clasa 1 si activitati care sustin ceea ce invata in scoala. Cand elevul de clasa I petrece timp invatand noi abilitati acasa, nu numai ca apreciaza timpul petrecut cu tine, dar il ajuta sa atinga etapele necesare la aceasta varsta. Iata tot ce trebuie sa stii despre anul emotionant din clasa I, si despre materialele care iti vor ajuta copilul sa fie un elev de nota 10.

Lectura

Dezvoltarea abilitatilor de lectura este o parte esentiala a procesului de invatare in primul an scolar, si a succesului academic in viitor. Chiar si atunci cand elevii nu invata in mod specific „cititul”, ei folosesc in mod constant aceasta abilitate pentru a invata alte materii – motiv pentru care cititul este crucial pentru succesul copilului la toate materiile. Pe masura ce elevii de clasa I isi dezvolta intelegerea lecturii, vor vorbi mai mult despre anumite subiecte si vor obtine o intelegere mai profunda a ceea ce citesc. Foloseste carti clasa 1 pentru a compara alaturi de copil diferite caractere, evenimente sau texte. Cititi impreuna poezii care sa-l ajute sa identifice cuvinte si fraze care se refera la emotii si simturi.

Scriere

Dupa ce copilul stapaneste scrierea scrisorilor si incepe sa-si imbunatateasca abilitatile de ortografie, poate incepe sa scrie piese mai lungi intr-o varietate de genuri. Prima clasa este acea perioada magica in care elevul progreseaza de la simpla scriere de cuvinte pana la a deveni „scriitor”, iar abilitatile lui de ortografie se vor imbunatati in timp. Ca si in cazul cititului, elevul va folosi scrisul pe parcursul zilei intr-o varietate de subiecte. De exemplu, el poate rezolva probleme de matematica din manuale clasa 1, explicand modul in care le-a rezolvat, sau poate scrie despre un subiect pe care l-a invatat din manuale scolare clasa 1 de engleza sau franceza. Toata aceasta munca il va face un scriitor si un elev mai bun.

Matematica

Elevii continua sa-si dezvolte abilitatile de adunare si scadere in clasa I, iar in multe scoli, se folosesc instrumente si diferite forme pentru a-i ajuta sa exerseze folosind obiecte concrete, vizibile. Acest lucru ii ajuta pe elevi sa inteleaga cu adevarat conceptele care stau la baza matematicii pe care o invata. Mai mult, elevii de clasa I pot incepe sa scrie despre matematica, raspunzand la intrebari despre cum rezolva problemele si inteleg anumite procese.

Elevii pot face acasa activitati bonus, care ii ajuta sa invete prin joaca. Ei pot utiliza cuburi sau alte piese pentru constructii pentru a realiza case, turnuri, vehicule, etc. Pe masura ce construiesc, pot numara piesele, pot adauga sau scadea anumite cuburi, in timp ce acorda atentie fiecarei forme.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.