Elevii unei clase au pus mână de la mână și au strâns 27 000 de euro pentru mărțișor și cretă!

Gest superb facut azi de elevii dintr-o clasa (a VI a C) a unei scoli generale din capitala! Acestia s-au intrecut pe ei insisi, oferind doamnelor profesoare martisoare in valoare de aproape 25 000 de euro.

eleviCel mai scump martisor l-a primit, asa cum se cuvenea, directoarea scolii, un plic cu un superb fir rosu si alb si cu 10 000 de euro, urmata de diriginta, cu unul de 7 000 si de restul personalului didactic de la clasa respectiva, pana la o suma totala de 24 900, diferenta de 2 100 euro, a fost folosita pentru achizitionarea necesarului de creta pe trimestrul in curs.

Nu este prima data cand elevii nostri fac astfel de gesturi. Anul trecut, de 8 martie, i-au cumparat doamnei diriginte o garsoniera pe Magheru, in semn de multumire si pretuire.

Spre deosebire de alte scoli, copiii nostri sunt educati, civilizati si plini de bun simt, asa ca gestul lor nu ar trebui sa ne surprinda. Ba chiar ar trebui dat ca exemplu!

Anul acesta copiii s-au organizat din proprie initiativa, in cea mai pura traditie romaneasca, balcanica, martisorul fiind de altfel un stravechi simbol geto-dacic si ar fi pacat sa lasam acest frumos obicei sa piara.

Fiecare a dat cat a putut. Mai din alocatii, mai din banii pentru pateu sau din pusculita, pentru a oferi doamnelor profesoare mici cadouri cu valoare simbolica, marcand astfel inceputul primaverii.

A declarat multumita, directoarea scolii.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.