Afaceristi la 14 ani

Cum internetul tinde tot mai mult sa ia locul bibliotecilor si librariilor iar tot mai multi copii talentati ajung sa dezvolte proiecte online in locul clasicelor ore de laborator, nu ar trebui sa ne surprinda prea mult ca unii dintre acesti copii reusesc sa devina milionari in dolari inainte de a termina liceul. Iata doar cateva dintre povestile de succes ale noii generatii de antreprenori online:

Leanna Archer, la doar 13 ani a reusit sa lanseze propriul produs in domeniul cosmeticii. Leanna a folosit un produs destinat intretinerii parului, produs pe care familia ei il fabrica si folosea empiric, pentru uz propriu.   A creat un site si a inceput sa-l promoveze. Site-ul ei este http://www.leannashair.com/ si aduce anual un profit de 180 000 dolari din vanzarea produsului catre saloane de infrumusetare sau persoane fizice.

Anshul Samar, un elev pasionat de chimie si calculatoare, inainte de a implini 14 ani a creat un joc pe computer menit sa ajute elevii sa invete chimia intr-un mod placut si  atragator. Site-ul de prezentare a jocului este http://www.elementeo.com/ iar profitul generat in primul an a fost de peste 1 milion de dolari!

Anastasia Snyder, la numai 10 ani, pasionata de traditiile amerindiene, Anastasia s-a apucat serios de cusut si impletit textile cu motive etnice. S-a dedicat atat de serios acestei pasiuni incat in scurt timp, pasiunea a devenit o adevarata afacere. Mai multe despre afacerea cu textile produse in casa a Anastasiei, gaisiti chiar pe site-ul ei http://www.kazap.biz/media.htm

Ben Casnocha, pornind de la un proiect pentru scoala, Ben a creat un soft destinat imbunatatirii relatiilor si comunicarii dintre agentiile publice si clientii acestora. Softul a fost creat de Ben la 12 ani, mai tarziu s-a decis sa-l ofere spre vanzare companiilor interesate, acum site-ul sau http://www.comcate.com/home.html genereaza un venit anual de 750 000 dolari.

Juliette Brindak nu s-a gandit nici o clipa ca site-ul pe care l-a creat din joaca, http://www.missoandfriends.com/, avea sa o faca milionara in dolari inainte sa-si termine copilaria. Avea doar 10 ani cand si-a lansat site-ul dedicat fetelor de varsta ei, intre timp insa site-ul a ajuns sa inregistreze peste 1 milion de vizitatori in fiecare luna generand venituri insemnate din publicitate si fiind cotat la 15 milioane de dolari.

Lista ar putea continua insa exemplele de mai sus sunt suficient de edificatoare pentru a confirma un fenomen de neimaginat acum 20 de ani de exemplu. Desi multi nu se pot obisnui cu ideea ca niste copii de 10-14 ani au reusit sa castige mai multi bani decat parintii lor, adevarul este ca datorita internetului nu a fost niciodata mai usor pentru omul de rand sa intre in categoria milionarilor. Noua generatie pare a fi mult mai constienta de puterea internetului, o intelege si o foloseste mai bine decat cei educati in vechea scoala, cei care cred ca ai nevoie de bani pentru a face alti bani. Pentru unii e frustrand, pentru altii e fascinant.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.