Exercitiu de autohipnoza

Iata mai jos un exercitiu simplu de autohipnoza, pe care aproape oricine il poate testa pe propria piele, fara niciun pericol. De asemeni poate fi adaptat cu usurinta pentru a fi efectuat si pe un subiect, ca mic numar de hipnoza de amuzament.

Asezati-va pe un scaun/sezlong sau fotoliu cu suport pentru brate. Stati relaxat si confortabil, cu picioarele asezate pe sol si mainile asezate pe suporturile/marginile fotoliului.

Respirati profund si limpeziti-va mintea, alungati orice alt gand si orice grija. Zaboviti un minut sau doua pana ce considerati ca sunteti perfect relaxat, stati comod si nu va deranjaza nimic.

Acum ridicati una din maini drept in fata, cu tot cu brat si antebrat si inchideti ochii. Mana trebuie sa fie ridicata in sus dar relaxata, nu incordata.

Acum, cu ochii inchisi, va imaginati cum o forta invizibila va trage mana in jos, spre pamant, incat va este foarte greu sa o mentineti in pozitia initiala.

Cu ochii mintii va vedeti mana ridicata de care atarna un sac incarcat cu plumb. Simtiti cum va trage mana in jos, o vedeti cu ochii mintii cum coboara tot mai jos.

Continuati sa simtiti cum mana devine din ce in ce mai grea si este trasa tot mai jos pana ce atinge marginea fotoliului de unde ati ridicat-o.

Continuati sa va dati astfel de sugestii pana ce veti realiza ca in final mana chiar a coborat in jos si a atins marginea fotoliului.

Asa cum ati facut mana sa coboare doar programandu-va subconstientul prin autosugestie, la fel poate fi folosita autohipnoza pentru multe alte realizari in plan personal.

La fel va puteti da sugestii pentru a face mana, sau ambele maini, sa se ridice de pe marginile fotoliului si sa leviteze. De data asta va trebui sa va ganditi la niste baloane uriase de heliu, la niste adevarate dirijabile, care va trag mainile in sus, cat mai sus, etc.

Aceleasi sugestii le puteti da si altora, puteti efectua astfel de numere si pe alti subiecti, spre amuzamentul prietenilor.

Puneti un subiect sa stea in picioare, relaxat, cu ochii inschisi, si sa va asculte sugestiile. Spuneti-i sa-si imagineze cum cade pe spate, cum este impins pe spate, cade, cade, cade, continuati cu aceste sugestii si in acelasi timp fiti gata sa il prindeti pentru ca de cele mai multe ori, va cadea pe spate, la propriu.

Reusita unor astfel de numere depinde foarte mult de receptivitatea subiectului si de experienta dumneavoastra, cu cat veti exersa mai mult cu atat va va fi mai usor sa hipnotizati sau sa va autohipnotizati.

Exercitiile de mai sus au la baza metoda unui celebru hipnotizator din secolul trecut, Milton H. Erickson. El a folosit hipnoza inclusiv pentru a-si recapata mersul in urma unei paralizii care il tintuise pe un scaun cu rotile. Insa astfel de efecte spectaculoase cer sedinte de hipnoza ce se pot intinde pe luni de zile.

Practic puteti folosi hipnoza aproape pentru orice: pentru cresterea performantelor la invatatura, pentru succesul in afaceri, pentru renuntarea la vicii, pentru gasirea unui obiect pierdut si multe, multe altele.

Puteti afla mai multe despre hipnoza si jocurile mintii din cartea electronica „Tainele Hipnozei„. Puteti descoperi aplicatiile si limitele ei.

Astept comentariile voastre in care sa povestiti daca ati incercat vreunul din exercitiile de mai sus si cum v-au iesit. 🙂

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.