Francize noi in Romania in 2012

Anul 2012 a adus in Romania nume noi in materie de francize. Ca orice domeniu de afaceri, lumea francizelor este una dinamica, unele francize se repliaza si se retrag de pe piata, altele noi le iau locul incercand sa castige noi piete si sa obtina profit acolo unde li se pare ca ar gasi o oportunitate.

Iata ce noutati aduce 2012 pe piata francizelor din Romania.

Subway Romania

Inca din februarie 2012 francizorul american a anuntat deschiderea la Iasi a primului restaurant Subway din Romania, la intrarea in Palas Mall, detinut in calitate de francizat de antreprenorul iesean Iulian Dascalu.

Pentru acest an Subway isi propune sa deschida pe piata romaneasca 8 restaurante si are ca obiectiv atingerea unui numar de 60 de astfel de unitati pana in 2015.

Subway este o franciza americana de restaurante fastfoond, cu sandviciuri si salate. In Romania principalii concurenti de care se vor lovi cei de la Subway vor fi McDonald`s si restaurantele locale.

Conditiile financiare pentru deschiderea unei francize Subway sunt: taxa de franciza de 7500 euro (dintre care jumatate se returneaza francizatului daca acesta deschide restaurantul in mai putin de un an de la semnarea contractului cu Subway), 8% din venituri merg la firma mama, iar 4,5% la un fond comun de publicitate de care se folosesc toate lanturile de restaurante Subway din tara.

Hilton Double Tree

Si-a facut intrarea pe piata romaneasca la finele lui 2011 prin holtelul Double Tree by Hilton, amplasat in Piata Unirii din Bucuresti, bulevardul Nerva Traian, langa City Business Center Bucuresti.

In calitate de francizat figureaza firma VIS 7 Import Export SRL.

Lantul hotelier Hilton este prezent pe piata romaneasca inca din 1997 dar premiera o constituie brandul Double Tree care este o noutate pentru Romania.

La Doi Pasi

Este o franciza de magazine lansata de Metro Cash & Carry Romania la inceputul acestei primaveri. Momentan functioneaza dupa un program pilot in care s-au inscris deja peste 80 de unitati comerciale.

Ca o noutate in materie de francize, „La Doi Pasi” permite partenerilor francizati sa-si pastreze independenta financiara si libertatea de actiune, MCCR controland doar aprovizionarea si specificul de vanzare cu ridicata.

In afara de aceste 3 francize, a aparut la un momentdat, prin luna ianuarie, un zvon conform caruia 7 Eleven, franciza japoneza de magazine de proximitate, ar fi in negocieri cu Dinu Patriciu privind achizitionarea falimentarului Mic.Ro.

Reoprezentantii 7 Eleven au informat insa acest zvon desi cel mai probabil ceva negocieri vor fi existand dar nu au cazut de acord pentru a, de regula, nu iese fum fara foc.

In timp ce unii vin pe piata romaneasca, multii altii s-au retras sau isi reduc activitatea loviti de criza economica. Astfel lantul de magazine de bricolaj Praktiker si-a anuntat la inceputul acestui an dorinta de a se retrage din Romania dupa ce vanzarile au scazut cu aproape 25% in 2011 si semne bune nu se intrevad nici in 2012.

Insa dansul pe piata de franciza este in plina desfasurare, anul abia a inceput, probabil vor urma si alte miscari de trupe.

Ramane de vazut daca 2012 va aduce si alte francize noi in Romania sau dimpotriva, va goni branduri celebre.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.