Piata pariurilor, o industrie in continua crestere

Conform unui studiu recent, piata pariurilor din Romania a crescut de 4 ori in ultimii 7 ani, fiind probabil sectorul cu cea mai rapida dezvoltare.

Vorbim aici de o gama larga de afaceri de la celebrele sali de pacanele pana la case de pariuri si tot restul de pariuribusiness-uri conexe, dezvoltate pe orizontala.

Motorul acestui fenomen este in principal apetitul crescut al romanilor pentru jocurile de noroc in general si pentru pariurile sportive in mod special.

In paralel se observa un fenomen interesant: scaderea interesului romanilor pentru jocurile de tip Loto sau Bingo, corelata desigur, cu cresterea numarului de clienti ai pariurilor sportive.

Fenomenul poate fi explicat cu usurinta datorita numarului mult mai mare al castigatorilor la cele din urma, chiar daca premiul cel mare este mai mic decat in cazul primelor.

Insa dincolo de cifre si de statistici, ce anume ii impinge pe oameni sa parieze sau cu alte cuvinte, ce se ascunde in spatele industriei de gambling?

Evident, pariurile si jocurile de noroc ofera oportunitatea unor castiguri rapide, cu investitii mici dar si cu riscuri foarte mari. Insa tocmai acest factor de risc actioneaza in realitate ca un stimulent si ca un element generator de adrenalina.

A ne asuma riscuri si a ne simti entuziasmati de posibilitatea castigului, face parte din natura umana si reprezinta o conditie esentiala a progresului.

Toate marile descoperiri geografice si stiintifice, toate marile afaceri sau cuceriri militare, absolut toate, au reprezentat o doza buna de risc si de incertitudine.

In acelasi timp, o sala de pariuri sau una de „pacanele” reprezinta un mijloc de evadare din cotidian dar si o modalitate de socializare de multe ori.

Principalul pericol al acestui fenomen il constituie insa dependenta pe care anumiti pariori/jucatori o pot dezvolta. Nu intru aici in detalii, pentru ca nu cred ca e cineva care sa nu fi auzit sau intalnit persoane dependente de jocurile de noroc, insa orice jucator trebuie sa isi ia cateva masuri minime de protectie si sa isi impuna o anumita autodisciplina atunci cand simte ca lucrurile scapa de sub control.

Principalul motiv pentru care pariurile sportive si jocurile de noroc sunt o industrie atat de profitabila (cu o cifra de afaceri de 1,5 miliarde de lei la nivelul anului 2016), consta insa in faptul ca intotdeauna, sansele sunt de partea casei, nu a jucatorului.

Din acest motiv, afacerile cu pariuri si jocuri de noroc sunt taxate diferit si se supun unei legislatii specifice, aspect de care trebuie sa tii seama in cazul in care doresti sa investesti in acest domeniu.

Dincolo de acest aspect, demararea unei afaceri in industria gambling-ului nu necesita investitii prea mari (in functie de spatiul disponibil si de aparatele necesare, investitiile pot varia de la cateva mii de euro pana la cateva zeci de mii).

Principalul avantaj deriva din faptul ca nu lucrati cu marfa si nu aveti treaba cu aprovizionarea, fiind vorba de servicii, mai mult decat de produse.

Exista in acelasi timp si posibilitatea achizitionarii unei afaceri de tip franciza, la ora actuala existand pe piata mai multi jucatori importanti.

Insa despre francizele de case de pariuri vom vorbi pe larg intr-un articol separat.

Salvează

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.