Cea mai profitabila afacere

cea mai profitabila afacereCea mai profitabila afacere trebuie cautata in domeniul petrolului, altii ar spune ca in domeniul divertismentului, al industriei farmaceutice, in domeniul afacerilor cu statul aflate la marginea legalitatii sau chiar in economia subterana.

Adevarul e ca in oricare din domeniile de mai sus exista afaceri care produc anual sume uriase de bani si multe dintre ele merita titlul de cea mai profitabila afacere, insa aceasta sitagma este subiectiva pentru ca depinde foarte mult de modul in care definim profitabilitatea. Pentru unii o afacere este profitabila daca este sigura, pentru altii profitabilitatea e data de venitul pe care il genereaza, pentru altii de cat de repede isi recupereaza investitia si asa mai departe.

De aceea am ales mai jos o serie de domenii si exemple de afaceri profitabile din care puteti decide singuri, dupa propriile standarde, care este cea mai profitabila afacere:

Petrolul

A fost si este una dintre cele mai mari piete din lume, atat de mare incat nimeni nu stie cu exactitate cat de mare. Unele estimari vorbesc de o cifra de 2,5 000 de miliarde de dolari la nivel mondial.

Din afacerile cu petrol sunt finantate economii intregi ale unor tari, sunt alimentate conturile unor miliardari din Golf si din lumea intreaga, pentru petrol se pornesc razboaie si din petrol se contruiesc orase de vis.

De ce este atat de important petrolul? Pentru ca este pentru omenire ceea ce este sangele pentru un organism viu.

Va puteti imagina astazi o viata fara masini, fara avioane, fara vapoare, fara ca marfa si alimentele si oamenii sa ajunga rapid dintr-un loc in altul?

Nimic din toate astea nu ar fi posibile fara petrol, viata noatra ar fi cu totul altfel fara aurul negru.

Industria de armament

Dupa petrol, industria de armament este a doua mare piata la nivel mondial. Guvernele lumii cheltuiesc anual peste 1000 de miliarde de dolari pe inarmare, intretinerea armatelor si tehnologie militara. Si alte cateva miliarde se cheltuie in economia subterana pe arme.

Aceste afaceri sunt controlate si reglementate de state si organisme internationale.

Afacerile cu armanent se desfasoara in cadrul unor cercuri exclusiviste de agenti economici autorizati in care cu greu se poate patrunde.

Bancile

Sistemul bancar mondial este o piesa cheie din mecanismul economiei globale, un sector ce ruleaza miile de miliarde din aproape toate celelalte sectoare si care isi scoate sute de miliarde profit de pe urma serviciilor financiare pe care le ofera.

Bancherii au fost mereu unii dintre cei mai bogati si influenti oameni ai planetei.

Sportul

Sportul este o alta piata uriase in care se invart anual afaceri profitabile de miliarde de dolari.

In Europa cluburile de fotbal sunt cele care isi adjudeca partea leului din profiturile obtinute din sport, urmate de box si tenis, pe cand in SUA basketul, baseball-ul, fotbalul american si golful, sunt cele mai profitabile ramuri.

Divertismentul

Tot ce inseamna filme si televiziune sunt la mare cautare pe intregul mapamond. Oamenii de pe toate continentele iubesc filmele si televiziunea.

In fine, mai merita amintite aici: industria jocurilor de noroc, gigantii de pe internet cu afaceri de miliarde de dolari (ma refer aici la Google, FaceBook, Yahoo, etc.), producatorii de alcool (alcoolul, ca si alte substante narcotice beneficiaza de o piata uriasa), etc.

In afara de aceste domenii, cat de cat onorabile, exista o multime de afaceri profitabile dar ilegale in economia subterana, de la produsele contrafacute pana la traficul de droguri.

Daca ne intoarcem in timp vom vedea ca cele mai profitabile afaceri au fost cele din domeniul imobiliar.

Sa ne gandim numai la americanii care au cumparat Alaska de la rusi in 1867 pe 7 milioane si ceva de dolari, dupa care au descoperit in Alaska mari rezerve de aur si petrol care le-au recuperat rapid investitia de cateva sute de ori.

Daca va imaginati ca afacerile profitabile sunt doar cele facute de state, de marile trusturi sau sunt ilegale ori intr-un fel sau altul inaccesibile omului de rand, va inselati. Exista destule cazuri in care oamenii simpli au devenit miliardari in dolari de pe urma muncii lor, sa ne gandim numai la cei din secolul nostru, ca Bill Gates, Michael Jackson ori Steve Jobs.

In concluzie, cea mai profitabila afacere este o sintagma ce poate acoperi o paleta larga de afaceri din domenii diverse.

Este aproape imposibil de facut un top al celor mai profitabile afaceri pentru ca este foarte greu de definit aceasta sintagma ea fiind rezultatul unor impresii si criterii personale.

Prin urmare, in opinia voastra, ce afacere considerati ca merita titlul de cea mai profitabila afacere din toate timpurile?

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.