Franciza: ce este si cum o poti obtine

Franciza: ce este si cum o poti obtine? Iti doresti de mai multa vreme sa achizitionezi o franciza? Inca te mai gandesti la acest lucru inainte de a lua o decizie finala? Iata cateva piste care iti vor facilita cu siguranta parcursul. Pe scurt, daca esti pe cale sa achizitionezi o franciza, urmeaza etapele de mai jos.

Ce intrebari trebuie sa iti pui inainte de achizitionarea unei francize?

Inainte de a alege o franciza trebuie sa te intrebi daca esti facut intr-adevar pentru antreprenoriat. Ai competentele pentru a manageria, administra sau recruta?

Iata primele intrebari pe care trebuie sa si le puna un candidat care isi doreste sa creeze o franciza. Deoarece, a conduce o companie implica unele riscuri pe care trebuie sa fii pregatit sa ti le asumi. Si, chiar daca riscurile sunt minime acestea exista.

Ce inseamna a cumpara o franciza?

Mai degraba decat de achizitionarea unei francize, vorbim despre reluarea unei francize. Ai de ales intre a crea o noua structura sau aceea de a relua o franciza deja existenta. In al doilea caz, antreprenorul va beneficia de un proiect cheie in mainile sale.

Nu mai trebuie sa caute un sediu, va profita de o clientela deja constituita si de un personal care cunoaste compania si functionarea acesteia. Va putea sa se bazeze pe un bilant ceea ce este extrem de important.

Mai multe etape de validat

Achizitionarea unei francize se realizeaza in mai multe etape pe care trebuie sa le respecti pentru securizarea proiectului tau. Trebuie sa afli intai de ce se vinde acea afacere. Trebuie sa sondezi sanatatea financiara a francizei pe care vrei sa o cumperi.

Analizeaza rezultatul net si cifrele de afaceri realizate. Odata auditul de gestiune realizat, a venit vremea sa negociezi pretul companiei. Dupa toate aceste formalitati necesare te vei afla intr-un final in fruntea unei francize comerciale care functioneaza deja intr-un sediu deja stabilit.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.