Idee de afaceri – oferirea de servicii de transport

Intr-o lume grabita, aflata tot mai mult in miscare, in care milioane de romani muncesc in alte tari, serviciile de transport sunt si vor fi mereu la mare cautare.

Oportunitatile de afaceri sunt destul de variate in domeniu, de la o simpla firma de taxi, pana la microbuze, firme de curierat sau chiar transporturi de animale de companie in strainatate (asa cum puteti gasi de exemplu pe www.transport-animale.net).

Care sunt cerintele unui astfel de business?

Investitia initiala difera de la caz la caz, in functie de mijloacele de transport si locatiile pe care le ai sau nu la transportdispozitie si bineinteles, in functie de anvergura afacerii.

Ai nevoie de cel putin un mijloc de transport si un sediu social (ca poate fi inclusiv propria locuinta). Apoi vin cerintele legale pentru infiintarea unei societati.

Ai de ales intre un SRL, un S.A., o Intreprindere Familiala, PFA si alte cateva variante despre care poti gasi detalii fie la Registrul Comertului, fie pe Internet.

Apoi va trebui sa obtineti licente de transport, autorizatii, atestate si alte cateva acte, avize si aprobari ce tin de partea birocratica a unei afaceri legale.

Revenind la costuri, ele pot varia oricat intre cateva sute de euro (in cazul unei firme de taxi pentru care detineti deja un autoturism sau in cazul unui serviciu de curierat pe bicicleta) si cateva zeci de mii de euro pentru o afacere care implica un microbuz sau mai multe autoturisme.

Bineinteles, exista posibilitatea asocierii cu mai multi amici, varianta in care veti imparti atat costurile cat si eventualele profituri.

Gaseste o nisa

Rutele clasice sunt deja acaparate de jucatorii vechi pe piata, ceea ce inseamna ca o firma nou-infiintata va avea dificultati serioase sa se impuna in zona.

Exista insa o solutie pentru a depasi acest impediment: oferirea de servicii creative, pentru a acoperi segmente lasate libere de marii jucatori.

De exemplu, puteti oferi servicii de transport pe rute nou-aparute (cum sunt pelerinajele la anumite manastiri de exemplu) sau servicii de livrat butelii la domiciliu, servicii de transport animale de companie in strainatate, servicii de curierat pe bicicleta (potrivite pentru marile orase), servicii de transport catering, etc.

Un alt mijloc prin care afacerile noi isi pot gasi locul pe piata, este promovarea pe Internet.

Efectuati cautari pe Google dupa „Firma transport animale companie Germania Romania„, sau „trimitere colete in strainatate”, „transport Anglia”, „curse pe Dunare” si alti termeni-cheie, si veti gasi in primele rezultate firme care, fara a fi cunoscute la nivel national, sunt de regula lideri in nisele respective.

Una din ele poate fi si firma ta!

Internetul face tot mai mult parte din viata noilor generatii si este fara doar si poate un mediu de afaceri unde aproape orice afacere aflata la inceput de drum, isi poate gasi potentialii clienti, cu costuri minime.

In fine, dincolo de resursele financiare, de logistica, de resursele umane si de arealul in care iti oferi serviciile, mai ai nevoie si de pasiune pentru aceasta activitate.

Despre acest ultim aspect, vom vorbi insa intr-un articol viitor, subiectul fiind prea vast pentru a putea fi epuizat in doar cateva randuri.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.