Masina viitorului – Volkswagen cu levitatie

Dupa trenurile de mare viteza care se deplaseaza pe un camp magnetic, fara sa atinga sinele, era doar o chestiune de timp pana cand cineva se va gandi sa faca acelasi lucru si cu automobilele.

Acel cineva a fost compania germana Volkswagen din China. Exact asa, compania germana din China pentru ca este vorba de divizia chineza a celebrului producator de automobile, deh, asa e in era globalizarii.

Dar sa revenim la masinuta zburatoare.

Face parte dintr-un proiect Volkswagen, denumit People`s Car Project, demarat in China, si care avea ca finalitate alegerea, bazata pe voturile publicului, a unui prototip care sa duca marca Volkswagen in viitor.

Dintre toate modelele nominalizate, s-a ales castigator acest Hover Car plutitor.

Designul este unul desprins din filmele SF, la fel ca si modul de functionare.

Insa tocmai pentru ca are nevoie de un generator de camp magnetic pentru a se deplasa, e putin probabil ca astfel de masini sa ne invadeze spatiul aerian mai devreme de 20-30 de ani.

Iata mai jos un filmulet din care puteti vedea despre ce e vorba (doar vedea, pentru ca filmuletul este in limba chineza) :

Dincolo de lovitura de imagine pe care a reusit-o Volkswagen, masina cu levitatie pare sa reprezinte viitorul in materie de automobilism, in contextul in care combustibilii clasici se vor apropia de epuizare, orasele vor fi tot mai aglomerate iar sursele alternative de energie regenerabila, nepoluanta, vor reprezenta ultima scapare a omenirii de a-si pastra standardele de civilizatie actuale.

Sunt sanse mari sa vedem astfel de masini deplasandu-se pe strazile si autostrazile magnetice ale Europei chiar in timpul vietii noastre (ca pe autostrazile magnetice ale patriei sunt cam sceptic, avand in vedere ca nu reusim sa le terminam nici pe cele clasice).

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.