Afacere de milioane la doar 11 ani

Ideea pentru aceasta afacere de milioane (asa cum s-a dovedit a fi ulterior) i-a venit pe cand avea doar 4 ani insa lovitura in business a dat-o acum, la 11 ani, cand a reusit sa incheie un contract cu lantul de magazine Whole Foods, pentru uriasa suma de 11 milioane de dolari.

Care e secretul din spatele acestei povesti de succes?

Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile e necesar sa refacem firul evenimentelor.

milioane de dolari la doar 11 aniFetita de clasa a 6 a, pe numele ei Mikaila Ulmer, a participat anul trecut la Shark Tank (Bazinul cu Rechini), un show televizat de ABC.

Show-ul este varianta americana a Arenei Leilor, o emisiune in care o mana de investitori celebri marsaza sau nu la ideile de afaceri prezentate de concurenti.

Mikaila s-a prezentat cu o delicioasa reteta de limonada a bunicii pe care a intitulat-o sugestiv „BeeSweet”, un joc de cuvinte pline de subanteles. A propus ca o parte din eventualele incasari sa fie directionate spre programe care se ocupa de salvarea albinelor.

Varsta frageda a Mikailei, ideea de afaceri simpla dar in acelasi timp realista, gestul nobil de implicare in salvarea albinelor (gest legat de o intepatura de albina pe care fetita a experimentat-o cand avea 4 ani), precum si faptul ca este de culoare, sunt secretele care stau in spatele acestei povesti de succes.

Investitorul Daymond John (fondatorul FUBU) i-a oferit copilei cei 60 000 de dolari necesari pentru a incepe o productie de serie si a pune pe picioare afacerea cu limonada.

Practic un mare om de afaceri a ales sa devina partener de business cu un copil de 10 ani.

Stirea a fost o adevarata senzatie in presa de peste Ocean. Fata a fost invitata pe la diverse emisiuni TV, s-a intalnit cu presedintele Obama care a si degustat limonada cu pricina, produsul Mikailei bucurandu-se astfel de o promovare gratuita care i-a propulsat si mai mult business-ul.

O reteta de familie devenise o reteta pentru o afacere de milioane de dolari.

Astfel a mai ramas doar o chestiune de timp pana ce un mare lant de retail alimentar avea sa ii faca o propunere de nerefuzat.

Acest lucru s-a intamplat la inceputul lui 2016 cand Whole Foods a venit cu oferta de 11 milioane de dolari pentru a prelua brandul de limonada BeeSweet.

E greu de spus daca acest model de succes ar putea sau nu sa fie preluat si in Romania. Chiar daca vorbim de o serie de factori subiectivi, reusita Mikailei ramane la fel de uimitoare si de interesanta, indiferent din ce unghi am privi.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.