Îndepărtarea gelului sau acrilului – ce consumabile sunt necesare?

Îndepărtarea gelului sau acriluluiTehnicienii de unghii care realizează manichiuri acrilice și / sau cu gel au nevoie de un kit cât mai complex. De la instrumentele de bază cu care pregătesc unghiile pentru aplicarea lacului sau pudrei acrilice și până la lacuri sau modele de unghii, kit-urile de unghii se vor completa pe parcursul timpului în funcție de varietatea serviciilor oferite. Echipamentele esențiale din kitul oricărui tehnician de unghii sunt cele pentru îndepărtarea gelului sau acrilului. Dacă o clientă se prezintă cu o manichiură veche de mai bine de 3 săptămâni sau cu resturi de lac de unghii, atunci unghiile vor trebuie pregătite înainte de realizarea unei manichiuri noi.

Deoarece îndepărtarea gelului sau acrilului este destul de complexă, majoritatea tehnicienilor aleg să ofere un serviciu individual de îndepărtare a manichiurii vechi, care le generează venituri suplimentare. Un astfel de serviciu presupune curățarea și îngrijirea unghiilor și redarea aspectului lor natural și sănătos. Dacă doriți să oferiți un astfel de serviciu, atunci kit-ul va trebui să includă atât consumabile pentru îngrijirea unghiilor și pentru realizarea unei manichiuri naturale cum ar fi dispozitiv de tăiere a unghiilor, împingător de cuticule, forfecuță de cuticule, pilă electrică unghii și ulei de cuticule, dar și consumabile pentru îndepărtarea manichiurii vechi.

Iată care sunt consumabilele necesare pentru îndepărtarea acrilului sau gelului:

Acetonă sau dizolvant fără acetonă

Acetona este cea mai eficientă în îndepărtarea lacului, în special a straturilor multiple și a culorilor închise. Totuși, este dură cu unghiile și cu pielea sensibilă. În schimb, dizolvantul fără acetonă este mai blând, deoarece conține solvenți mai puțin agresivi. Este mai potrivit pentru clientele cu unghii și cu piele sensibilă. Totuși, necesită mai mult efort pentru a îndepărta resturile vechi de lac.

Acetonă și vas de manichiură

Dacă oferiți servicii de unghii cu gel, atunci un kit unghii gel complet va include neapărat o acetonă de înaltă calitate. Acetona pură este o substanță chimică puternică, folosită pentru a îndepărta gelul și acrilul, prevenindu-se astfel ruperea și deteriorarea unghiei naturale. Totuși, acetona este iritantă pentru unghiile și pielea sensibilă. După pilirea unghiilor, se toarnă acetonă într-un bol de manichiură în care clienta își va introduce unghiile până când gelul sau acrilul aplicat vor deveni suficient de moi pentru a fi șterse.

Ulei de cuticule

După ce ați expus unghiile la un dizolvant sau la o acetonă, este important să le hidratați folosind un ulei de cuticule. Un ulei bun de cuticule va hidrata unghiile uscate și va repara eventualele fisuri, ameliorând totodată uscăciunea provocată de acetonă. De asemenea, va crea o suprafața netedă cu care veți putea lucra fie că clienta își dorește o manichiură simplă, fie o altă manichiură cu gel sau acril. Uleiul de cuticule este folosit și după aplicarea gelului sau acrilului pentru a hidrata unghiile, asigurând astfel o manichiură rezistentă, de lungă durată și blândă cu unghiile naturale și cu pielea clientei.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.