Țăranii se vor grupa în asociații pentru a-și putea vinde mai ușor pământurile către străini

Speranta pentru agricultura romaneasca! Incepand din aceasta toamna taranii se vor putea grupa in asociatii agricole si isi vor pune pamanturile la comun, pentru a putea fi apoi vandute mai usor catre straini.

-Se stie de mult ca principala problema a agriculturii romanesti sunt fermele prea mici, de 4-5 hectare, pe care nu le taranii se vor putea grupa in asociatiicumpara nici naiba!

Strainii vor suprafete mari, de sute de hectare comasate, si e normal asa ceva pentru ca acestea sunt exploatatiile agricole care dau cu adevarat randamanet. Ca doar arabul, italianul sau americanul nu cumpara aici teren ca sa faca o agricultura de subzistenta ca taranii nostri. Ei vin sa faca profit!

Ori aceasta lege tomcmai acest lucru il are in vedere: ajutarea taranului roman sa isi vanda pamantul!

Ajutorul oferit de stat pana acum a fost unul anemic si insuficient, de asta multi si-au lasat pamanturile parloaga, sau mai rau, au inceput sa le munceasca singuri, pentru ca nu au avut cui sa le vanda.

Acum insa va fi mai usor pentru fermierii autohtoni sa se grupeze in asociatii mari, pe sate sau comune, sa formeze o tarla comasata de sute sau mii de hectare, pe care sa o vanda cu totul si apoi sa imparta banii, fiecare urmand sa primeasca proportional cu suprafata pe care a avut-o initial.

A declarat ministrul agriculturii.

Vestea a fost primita cu bucurie dar si cu suspiciune de taranii romani, unii facandu-si deja calcule cum vor cheltui banii, in timp ce altii nu cred ca exista investitorii suficient de prosti incat sa cumpere pamant in satul lor.

Salvează

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.