Blonzii, pe cale de disparitie

Sunteti blond(a) natural, cu ochii albastri? Probabil ati observat deja ca majoritatea celor din jur nu seamana cu dumneavoastra iar in anii ce vor urma, blonzii vor fi tot mai putini.

Cel putin aceasta sunt concluziile unui studiu facut in 2002 de cercetatorii germani care preconizeaza ca in aproximatv 200 de ani blonzii vor disparea.
Cauza disparitiei acestui tip uman este in primul rand imigratia si legaturile intra-rasiale. Se stie deja de multa vreme ca genele responsabile pentru culoarea deschisa a parului si a ochilor sunt gene recesive, pe cand cele responsabile pentru culoarea inchisa a parului, ochilor si tenului, sunt gene dominante.

Pe scurt dintre un parinte cu gene pentru culoarea caprui si un parinte cu gene pentru culoarea albastra a ochilor, vor iesi tot timpul copii cu ochi caprui, genele pentru ochi caprui dominandu-le pe cele pentru ochi albastri. La fel se intampla si cu genele pentru culoarea parului.

Prin urmare, pe masura ce vor exista tot mai multe casatorii mixte, tipul „nordic” va disparea treptat pana la extinctia totala.

O alta cauza a disparitiei blonzilor este vopsirea artificiala. Multi barbati blonzi vor fi atrasi de blondele artificiale in locul celor naturale, grabind procesul de disparitie al unor descendenti blonzi.

Fenomenul nu este nou, doar ca acum a intrat pe ultima suta de metri. Inca din antichitate procentul blonzilor a inceput sa scada dramatic pe masura ce indo-europenii (in general blonzi initial) au inceput sa se amestece cu populatiile sudice, de tip mediteranean, cucerite.

Procesul de mixaj rasial s-a perpetuat de-a lungul istoriei in asa masura incat azi, doar tarile scandinave mai sunt inca dominate de tipul blond.

De altfel se presupune ca ultimul blond va muri in jurul anului 2202 si va fi de origine finlandeza, Finlanda fiind tara cu cel mai mare procent de blonzi.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.