Interpretarea viselor si a cosmarurilor

Visele si cosmarurile nu sunt simple halucinatii nocturne fara sens asa cum cred majoritatea dintre noi, ci sunt mijloace prin care subconstientul nostru incearca sa comunice si sa ne transmita anumite mesaje.

Iata in randurile de mai jos care sunt tipurile de mesaje pe care le primim in vise si cum functioneaza acest mecanism fascinant.

Fiecare vis este un mesaj cifrat in simboluri pentru ca, chiar daca nu ne dam seama, creierul uman foloseste simboluri si metafore in comunicarea de zi cu zi.

Spunem adesea „fricos ca un iepure” sau „siret ca o vulpe” ori „viteaz ca un leu”, adica folosim din plin simboluri si metafore in stare de veghe dar la fel de mult le foloseste si subconstientul nostru atunci cand dormim.

In vise si cosmaruri, subconstientul foloseste un limbaj propriu, plin de simboluri iar acest lucru a fost descoperit inca din cele mai vechi timpuri cand oamenii incercau sa prevada viitorul.

Visele si simbolurile

Primul pas in interpretarea viselor consta in decodarea simbolurilor.

De multe ori atunci cand iti apar in vis anumiti oameni, ei pot fi adesea doar niste simboluri ale altor personaje reale din viata ta.

De exemplu daca ai doi cunoscuti cu anumite trasaturi fizice sau de caracter comune, locul lor se poate inversa in vis. Adica poti sa il visezi pe vecinul dar in realitate el sa-l simbolizeze pe fratele tau sau pe altcineva.

Interpretarea cosmarurilor si decodarea simbolurilor

Simbolurile din vise pot fi adesea comune pentru ca apartinem aceleiasi specii si avem anumite valori comune dar in acelasi timp suntem si persoane unice si irepetabile, prin urmare multe simboluri din visele noastre sunt foarte personale si nu pot fi extrapolate asupra altora.

Pentru a le intelege mai bine trebuie sa descifram personalitatea celui care are visele respective.

De exemplu daca iti e frica de caini, nu iti plac cainii si visezi caini, inseamna ca subconstientul tau iti transmite un mesaj de teama.

Dar daca dimpotriva, iubesti cainii sau ai avut un caine in copilarie pe care l-ai iubit mult, atunci cand visezi caini este de fapt un mesaj de incredere si siguranta.

Unul dintre cele mai frecvente cosmaruri este cel in care ti se misca sau iti cad dintii.

Acesta este adesea un mesaj cifrat al subconstientului care iti spune ca in sinea ta te astepti la ceva rau. De la caz la caz asta poate insemna ca ai probleme in afaceri, astepti o veste de undeva si te temi sa nu fie o veste proasta, etc.

Oamenii din cele mai vechi timpuri au observat aceasta legatura intre vise si cosmaruri si evenimente pozitive si negative din viata lor insa nu au stiut sa explice aceasta legatura.

Legatura este ca visele reprezinta asteptarile noastre, bune sau rele. Uneori se adeveresc, alteori nu.

Fara sa ne dam seama, in subconstientul nostru avem multe asteptari sau temeri, in functie de acestea apar adesea visele.

Cam asta ar fi, in linii mari si pe intelesul tuturor, concluzia discutiei despre interpretarea viselor si a cosmarurilor: mesaje ale noastre catre noi insine, mesaje care incifreaza temerile si asteptarile noastre.

Daca aveti vise ciudate le puteti povesti in comentariile de mai jos pentru a incerca sa le interpretam impreuna.

 

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. elena Răspunde
  2. Mephisto Răspunde
  3. Eugen Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.