Activitati pentru fete care le ajuta sa se dezvolte fizic si intelectual

activitati pentru fete jocuriUn adult de succes in societatea prezenta este un adult al carei personalitate este construita pe numeroase activitati sportive, pe carti, pe relationarea cu cei din jur si pe tot ceea ce se intampla in jurul sau.

In trecut exista o diferentiere vizibila intre barbati si femei, barbatii avand mult mai multe sanse sa ajunga la o viata plina de succes. Astazi, lucrurile s-au reglat intr-un fel sau altul, insa dezvoltarea unei femei in societate inca este diferita decat dezvoltarea unui barbat.

Care sunt activitatile destinate fetelor car ele ajuta sa se dezvolte fizic si intelectual?

Parintii care se gandesc sa aleaga cele mai bune activitati pentru fetele lor, pentru a le crea un drum cat mai bun in viata, se pot orienta spre 3 categorii mari:

1. Activitati sportive. Sportul este, fara doar si poate, unul dintre cele mai importante elemente ale unei dezvoltari sanatoase. Acesta ajuta la obtinerea unui corp sanatos, la obtinerea unei vieti ordonate, la imbunatatirea capacitatii de socializare si la dezvoltarea competitivitatii. Pentru fete, sporturile cele mai potrivite sunt tenisul, handbalul sau atletismul. Evident, pot practica orice alt sport, insa cele amintite reusesc sa contureze foarte bine personalitatea unei femei de succes.

2. Activitati intelectuale. De asemenea, orice parinte trebuie sa isi indrume fata spre activitati intelectuale. De regula, acestea sunt asemanatoare cu cele destinate partii masculine. S poate opta pentru jocuri de societate, pentru citit sau pentru diverse alte activitati de cunoastere, cum ar fi vizitarea muzeelor.

3. Jocuri. Multi dintre parinti neglijeaza jocul. Jocurile sunt extrem de importante in dezvoltarea corecta a unei persoane. Jocurile pot fi de toate felurile si atata vreme cat nu se exagereaza cu ele, sunt extrem de eficiente. Se pot alege atat jocuri clasice, cat si jocuri distractive online. Exista numeroase jocuri de fete care pun accent pe arta frumosului sau pe atentia la detalii si le ajuta pe fete sa isi descopere pasiuni si sa construiasca in jurul lor.

Jocurile online, o adevarata provocare pentru parinti

Jocurile online reprezinta un subiect controversat. Multi oameni considera ca sunt extrem de rele pentru dezvoltarea celor mici, insa conform celor de la hepy.ro, acestea se dovedesc extrem de educative. Evident, pentru a-si atinge scopul trebuie sa se respecte o serie de reguli:

  • Nu trebuie sa se depaseasca o ora pe zi de joc. Activitatile zilnice trebuie sa fie cat mai variate. Jocurile online reprezinta un mare pericol, deoarece pot crea dependenta. Daca nu se depaseste o ora pe zi, rezultatele pot fi foarte bune.
  • Trebuie sa se aleaga cu atentie jocurile. Nu toate jocurile sunt bune motiv pentru care parintii trebuie sa se orienteze spre solutii cat mai educative.

Cu siguranta, viitorul inseamna atat activitati fizice, cat si tehnologie. Tocmai de aceea, parintii de fete sunt sfatuiti sa imbine cat mai corect atat activitatile in aer liber, orice fel de jocuri hepy distractive online sau activitatile tehnologice.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.