Ce este viata?

Oare cati dintre noi nu si-au pus macar o data aceasta intrebare? Si apoi altele: de ce suntem aici, care este scopul vietii, de unde am venit sau incotro merge? Aceste intrebari sunt aproape la fel de vechi ca si omenirea insasi, cum ne intrebam azi asa se intrebau si cei de acum cateva milenii.

Ce este viata, este o intrebare simpla si in acelasi timp complexa si iata de ce.

Este complexa pentru ca raspusurile nu pot fi verificate, nimeni nu iti poate confirma (dar nici infirma) propriile concluzii referitoare la intrebarea „ce este viata?”. Si este simpla pentru ca doar raspunsul pe care tu il consideri valid conteaza. Tu esti singurul reper in jurul caruia se invarte totul. Adica toata experienta de viata, sistemul de valori prin prisma caruia judeci ceea ce te inconjoara.

E ca atunci cand povestesti un vis cuiva, cel care asculta poate doar sa presupuna ca tu ii spui adevarul insa tu stii ca e adevarat indiferent daca cel care asculta te crede sau nu.

Din cele mai celebre definitii ale vietii am ales cateva:

Viata este ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri – John Lennon

Viata este drumul de la nastere la moarte – Anonim

Viata este suferinta – Buda

Viata e datorie – Tagore

Adevarul e ca desi e o intrebare foarte populara, raspunsurile nu sunt neaparat foarte importante si asta pentru ca sunt subiective, cu alte cuvinte, cate intrebari atatea raspunsuri. Raspunsurile deci nu sunt importante, Raspunsul tau insa este important pentru ca din raspunsul la „ce este viata” apare o alta intrebare „ce facem cu ea?”.

Cum iti vei petrece viata si mai ales cei vei raspunde pentru modul in care ti-ai petrecut-o. Bineinteles ca si aici raspunsurile sunt multiple si subiective, important e sa ti-l gasesti pe al tau.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.