Idei de afaceri la domiciliu pentru persoanele cu handicap

Munca la domiciliu pentru persoanele cu handicap este un subiect sensibil, mai ales in zilele noastre. Motivele sunt diverse insa in primul rand criza economica sporeste dificultatea gasirii unui loc de munca la domiciliu destinat unei persoane cu dizabilitati.

In ciuda existentei unor asociatii si programe pentru persoanele cu handicap care isi doresc sa munceasca, exista putini angajatori dispusi sa angajeze lucratori la domiciliu.

Tocmai de aceea, de multe ori, cea mai potrivita solutie pentru o persoana cu dizabilitati care isi doreste sa munceasca este o afacere pe cont propriu.

Iata mai jos o serie de idei de afaceri care ar putea fi potrivite pentru persoanele cu handicap.

Ingrijirea altor persoane cu handicap

Cine poate intelege mai bine nevoile unei persoane cu dizabilitati decat o alta persoana cu dizabilitati?

In functie de gradul de handicap, anumite persoane pot lucra ca ingrijitori si/sau fizio-terapeuti, maseori, etc.

Obiecte de artizanat

De la martisoare si bijuterii handmade pana la lumanari parfumate, decoratiuni de Craciun si asa mai departe, sunt tot atatea idei de afaceri pe care le-ar putea demara si cineva imobilizat intr-un scaun cu rotile. Totul depinde de pasiunea pentru crearea de produse artizanale si indemanare.

Compozitor/interpret

De multe ori persoanele care sufera de un handicap sunt mai sensibile decat multi dintre cei sanatosi si isi canalizeaza mai mult energiile spre activitati intelectuale si spirituale. Cu toti am auzit de Andreea Bocelli, celebrul cantaret italian orb sau de Frank Sinatra.

Desigur nu oricine poate atinge nivelul lor, insa muzica este un alt domeniu in care persoanele cu handicap isi pot manifesta chemarea, talentul si in acelasi timp profesia.

Designer

Pentru cei care au talent si cunosc tendintele modei, handicapul nu este neaparat o opreliste in calea succesului. Profesia de designer vestimentar este una dintre cele mai flexibile cand vine vorba de locatie, idei si gusturi.

Autor 

Veti spune ca in Romania nu prea se mai citesc carti iar scriitori sunt muritori de foame. Nu va grabiti insa cu concluziile, in zilele noastre informatia este din ce in ce mai apreciata iar textul scris nu este singura resursa in materie de informatie.

Carti electronice, DVD-uri, reviste, emisiuni, discursuri motivationale in care sa vorbiti despre depasirea problemelor legate de handicapul de care suferiti, prezentarea unor diete de succes, fitness, in fine, oferirea de informatii profesioniste, targhetate, pe oricare dintre ariile activitatii umane, pot fi tot atatea idei de afaceri bazate pe drepturile de autor.

Internetul

Internetul este un domeniu in care chiar si persoanele cu handicap pot gasi o multime de resurse si de oportunitati. In ziua de azi exista chiar si componente care fac posibila navigarea pe internet pentru nevazatori.

Internetul este terenul cel mai propice pentru persoanele cu dizabilitati care isi doresc sa inceapa o afacere. Aproape ca nu exista afacere online care sa poata fi demarata de o persoana normala si sa nu poata fi demarata si de o persoana cu handicap.

Exista chiar site-uri de specialitate care se adreseaza cu predilectie persoanelor cu handicap, asa cum este de exemplu DisabilityWrites.org.uk, un site pentru editorii (si cititorii) cu dizabilitati.

Nu o sa intram acum in detalii, pentru ca am facut-o in alte articole de pe site, insa pe internet pot fi demarate o multime de afaceri: magazine online, dezvoltarea de site-uri si comunitati axate pe o anumita nişă, oferirea de servicii de webdesign, creator de continut, consultant etc. in regim de freelancer si asa mai departe.

Lista ar putea continua probabil cu multe alte activitati, specifice fiecarei categorii de handicap in parte.

Cu totii cunoastem cel putin 2-3 exemple de persoane cu handicap care, in ciuda dizabilitatilor, au reusit sa ajunga in varful piramidei, metaforic vorbind, fie ca este vorba de piramida sociala, financiara sau profesionala. E de ajuns sa ne amintim de Stephen Hawking (celebrul om de stiinta britanic imobilizat de ani de zile intr-un scaun cu rotile), Theodor Roosevelt (presedinte SUA cu un grav handicap locomotor) sau autohtonul om de afaceri Silviu Prigoana (lista e pur aleatorie 🙂 ).

In concluzie, cea mai potrivita idee de afaceri pentru o persoana cu handicap este aceea care sa imbine abilitatile fizice ale acelei persoane, cu abilitatile ei in materie de pricepere, talent si nu in ultimul rand, pasiune.

Pentru ca un lucru facut cu pasiune este in acelasi timp o forma de terapie si o eventuala sursa de venit in plus.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde
  2. Ionik. Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.