Game tester – platit ca sa te joci
Iti plac jocurile pe calculator? Ce ai zice daca ai fi platit cu ora pentru a le juca din confortul fotoliului tau?
Jocurile video sunt o industrie de milioane de dolari in care firmele producatoare investesc anual sume mari de bani pentru a iesi pe piata cu noi productii de calitate.
In acest context, de aproape 10 ani incoace, a aparut un nou job la domiciliu, acela de game tester, sau, pe romaneste, verificator de jocuri.
Iata mai jos in ce consta aceasta activitate, cat se plateste si cum poti deveni un game tester cautat de firmele producatore.
Mai mult decat un simplu jucator
Firmele angajaza jucatori pasionati pentru a studia in cele mai mici amanunte un anumit joc, inainte ca acesta sa iasa pe piata.
In general este vorba despre jocuri strategie & rpg dar poate fi vorba de orice alt tip de game.
Pentru asta trebuie sa le joci atent, sa le intorci pe toate partile, sa iti spui parerea si sa notezi si raportezi eventualele bug-uri (defectiuni).
Trebuie sa fii atent la detalii si sa urmezi planul care ti se da. Desi poate parea distractiv, in realitate poate fi foarte plictisitor.
Plata este de regula direct-proportionala cu experienta jucatorului, daca ai mai testat jocuri video, e posibil sa fii considerat un jucator profesionist.
Pentru incepatori preturile pleaca de la aprox. 15$ pe ora si pot ajunge pana la 50-60$ dolari pe ora pentru jucatorii avansati.
Insa in medie, un game-tester e platit cu 20-30 de dolari pe ora.
De obicei nu se lucreaza mai mult de 2-3 ore pe zi.
Un calcul simplu arata ca un salariu lunar pentru un game tester cu experienta poate ajunge undeva la 1 000 – 1 200 dolari pe luna.
Partea proasta e ca in general, testarea de jocuri este un job part-time, companiile avand nevoie de astfel de jucatori doar atunci cand lanseaza un produs nou.
Un alt dezavantaj e numarul foarte mare de game-eri disponibili care abia asteapta sa intre intr-un astfel de program.
Din fericire exista cateva trucuri care te pot ajuta sa devii cunoscut in bransa.
Ponturi pentru a deveni un game-tester de succes
Nu exista un curs sau o scoala pentru a deveni game tester dar exista cateva cerinte obligatorii, cum ar fi cunoasterea limbii engleze (avand in vedere ca mare majoritate a companiilor producatoare sunt straine iar instructiunile si butoanele jocurilor sunt in limba engleza) si cunostinte de baza pentru utilizarea unui calculator.
Dincolo de acestea, exista o serie de pasi pe care ii poti urma pentru a deveni cunoscut in bransa.
- Fa-ti un blog de game reviews
Mai pe romaneste, un blog in care sa scrii despre pasiunea ta despre jocuri si mai ales despre anumite jocuri in particular.
Chiar daca exista deja multe astfel de bloguri, poti oricand sa iesi in evidenta printr-o abordare noua, prin specularea anumitor particularitati sau prin orientarea pe o anumita nisa a jocurilor de calculator.
Exista bloguri dedicate exclusiv articolelor despre jocuri de strategie, despre shooting-uri sau dedicate unui singur joc anume. Te poti inspira din aceasta specializare pe un anumit subiet, atunci cand iti faci propriul tau blog.
Evita domeniile gratuite. Pentru o imagine profesionista alege un nume de domeniu premium, de preferat un .com si de preferat in limba engleza.
- Posteaza filme pe youtube
Creaza si posteaza filme pe youtube in care sa oferi ceva gratuit comunitatii. Desigur, ma refer tot la lumea jocurilor video.
Posteaza un filmulet despre codurile unui anumit joc sau despre strategiile pe care le folosesti sau orice altceva legat de lumea jocurilor video.
Fa-l sa arate cat mai profesionist.
- Fii activ pe retele de socializare si forumuri
Cauta comunitatile online ale pasionatilor de jocuri si alatura-te lor. Astfel, nu doar ca vei invata lucruri noi dar iti vei face un renume in mediul online.
Vei parea, si chiar vei deveni, un expert in ceea ce priveste domeniul jocurilor pe calculator, astfel iti vei creste foarte mult sansele de a afla printre primii atunci cand apare un program de game testing si vei avea sanse reale sa fii recrutat.
Poti sa fii cel mai tare jucator, daca nu te faci cunoscut, companiile producatoare nu vor afla niciodata de existenta ta pentru a te angaja in programele lor iar avand in vedere ca totul se desfasoara din spatele computerului, imaginea conteaza foarte mult.
Sa ai un job in care sa faci ceea ce iti place, este visul oricarui angajat, insa putini pot spune cu mana pe inima ca si-l traiesc pe propria piele. Game testerii pot fi unii dintre putinii angajati platiti sa faca ceea ce le place.
Totusi, cel mai multi game testeri privesc aceasta activitate ca pe o etapa din cariera lor, unii chiar viseaza sa devina ei insisi creatori de jocuri pe console, o alta fata a industriei gaming-ului, despre care am vorbit si vom mai vorbi in alte articole.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.
As dori sa ma contactati
NU e chiar atat de tare meseria. Practic tu dai de toate erori din joc.