Oportunitati de afaceri

Afaceri si oportunitati de afaceri, iata doua cuvinte „magice” la mare cautare in ultima vreme. Desi nu exista afacere fara riscuri putem spune ca exista inca oportunitati de afaceri accesibile omului de rand. Prin omul de rand inteleg o persoana fara studii economice de specialitate, fara parghii ale puterii politice si fara milioane de dolari in conturi.

Iata asadar principalele domenii in care se gasesc destule oportunitati de afaceri si din care, cu putina inspiratie si sansa, puteti profita si dumneavoastra:

Afacerile online.

Chiar daca in ultimii ani afacerile pe internet au cunoscut si in Romania un proces de dezvoltare si asezare, exista inca destule oportunitati de afaceri in acest domeniu. Ma gandesc in special la comertul online, neexploatat inca la maximum, publicitate online targhetata si dezvoltarea unor nise neglijate de concurenta.

Un ghid de afaceri in acest sens va poate inspira si va poate oferi informatiile esentiale de care aveti nevoie.

Francizele.

Afaceri ideale pentru cei care au pus ceva bani deoparte in ultii ani, in vederea demararii unei afaceri. O franciza bine aleasa te poate scuti de multa bataie de cap. Cum piata francizelor din Romania a cunoscut si ea o dezvoltare si o diversificare remarcabila, aproape ca nu mai este domeniu neacoperit de posibilitatea inceperii unei afaceri in franciza. Asadar daca sunteti in cautarea unei oportunitati de afaceri, francizele sunt o optiune demna de luat in calcul.

Productia alimentara si cresterea plantelor ornamentale.

Prin productie alimetara intelegem in principal exploatarea terenurilor agricole si a fermelor zootehnice. Cererea de alimente sanatoase, fara E-uri si gustoase, este si in Romania in plina crestere iar contextul actual este propice demararii unei astfel de afaceri. Fondurile europene pot constitui un adevarat balon de oxigen in punerea la punct a unei ferme de productie lactate, carne sau a unor exploatatii agricole de cereale sau legume. In plus nu se pune problema cererii, cerere pentru alimente va fi mereu, iar cele de calitate, chiar daca vor fi putin mai scumpe, vor avea tot timpul un atu in plus. La fel de bine se poate demara o afacere bazata pe crestere si comercializare florilor sau a altor plante ornamentale.

Bursa.

Desi am avut ceva ezitari initial, daca sa socotim sau nu bursa printre oportunitatile de afaceri accesibile omului de rand, avand in vedere informatia disponibila pe piata in momentul de fata , bursa a incetat sa mai fie un mijloc de investitie exclusivist destinat doar marilor capitalisti.

Totusi o recomandare ramane valabila : nu jucati de bursa decat dupa ce ati inteles deplin mecanismele si regulile ei de functionare.

Imobiliarele

Cand toata lumea fuge de imobiliare si preturile incep sa creasca, inseamna ca este perioada cea mai buna pentru a face investitii la preturi relativ mici.

Insa nu orice investitie in imobiliare este automat si profitabila, pretul si modul de recuperare a investitiei sunt datele care ne spun daca o afacere este sau nu profitabila. Invatand a citi acesti indicatori, invatam sa facem diferenta intre adevaratele si falsele oportunitati de afaceri.

Oportunitati de azi, oportunitati de ieri

Oportunitati bune de afaceri au fost la vremea lor fiecare din urmatoarele idei: cafenele, cluburi de internet, magazine de inchiriat casete video, magazine de casete audio, comercializare de dischete si jocuri video pe televizor si asa mai departe.

Toate aceste oportunitati de afaceri au ceva in comun : sunt depasite!

Tehnologia a evoluat foarte mult in ultimii ani aducand cu ea noi idei si oportunitati de afaceri.

Intrebarea care se pune este ce va aduce nou, in domeniul afacerilor, evolutia tehnologica.

Este afacerea ta o afacere pe cale de disparitie, un dinozaur supravietuitor al unor vremuri trecute? De exemplu cluburile de internet erau o buna oportunitate de afaceri acum 10 ani, intre timp insa numai cine nu a vrut nu s-a bagat internet pe propriul computer iar cluburile de internet isi gasesc clientii tot mai greu.

Ce alte afaceri vor inceta sa mai fie oportunitati profitabile in urmatorii ani si care vor fi noile oportunitati si idei de afaceri aduse de evolutia tehnologiei de ultima generatie?

Odata ce vom putea gasi raspunsurile la aceste intrebari nu vom fi luati prin surprindere de viitoarele schimbari ale pietei si vom putea profita din plin de ele sau, dimpotriva, daca nu le vom prevedea, vom risca sa fim distrusi de ele in timp ce alti vor profita de noile oportunitati de afaceri.

In concluzie putem spune ca oportunitatile de afaceri nu se vor epuiza niciodata si orice schimbare, orice fluctuatie economica, aduce dupa sine si noi oportunitati de afaceri.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.