Opt avantaje ale unei masini de spalat vase

masina spalat vase_1Electrocasnicele din ziua de astazi trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte atat de necesare omului modern: sa aiba multe functii, sa fie usor de utilizat si sa ne ofere mai mult timp liber.

Nicio bucatarie contemporana nu este insa completa fara o masina de spalat vase, ce este un ajutor de nadejde atat in viata de zi cu zi cat si in momentul in care oaspetii nostri au plecat, iar chiuveta nu se mai vede sub mormanul de vase murdare.

Principalul avantaj oferit de o masina de spalat vase este timpul pe care il castigam. Nu mai trebuie sa ne petrecem ore in sir in fata chiuvetei spaland si stergand vasele. Tot ce avem de facut este sa clatim vesela, sa umplem masina de spalat vase cu detergent si lichid de clatire si sa apasam butonul START.

Timpul astfel castigat il vom putea petrece cu familia sau pentru a face o plimbare in parc.

Consumul de apa si detergent vor fi mult mai mici

O masina de spalat vase ne va ajuta sa avem mai multi bani la dispozitie datorita optimizarii consumului de apa si detergent. Ganditi-va numai la cata apa si produse de curatat vom folosi in cazul in care vom spala manual vasele.

Numai pana in momentul in care apa se va incalzi se vor pierde intre 12 si 15 litri, iar cel putin 15 litri vor fi folositi in timpul operatiunii propriu zise de spalare a vaselor.

O masina de spalat vase moderna va recircula apa si detergentul in timpul derularii programului de spalare, iar clatirea se va face optimizand consumul de apa cu ajutorul unor senzori performanti. Pentru a ne face o idee cat mai exacta despre acest consum este suficient sa aflam ca majoritatea masinilor de spalat vase consuma cel mult 9.5 litri pentru fiecare ciclu de spalare.

Bugetul nostru va fi protejat si datorita faptului ca masina de spalat vase foloseste apa rece, pe care o incalzeste cu ajutorul unei rezistente in functie de programul aflat in derulare. Iar daca acest lucru ne va face sa ne gandim ca pe o parte vom castiga iar pe alta vom plati o factura mai mare de curent, acest lucru nu trebuie sa ne ingrijoreze.

Cele mai multe masini de spalat vesela sunt incadrate in clasa A+ si A++ de eficienta energetica (cu un consum intre 0.5 – 1 Kwh pentru fiecare ciclu de spalare), iar acest lucru inseamna ca sumele platite in plus vor fi foarte mici.

Spalarea vaselor se va face mult mai bine in cazul in care vom utiliza o masina de spalat vase. Programul de spalare este foarte lung iar temperatura apei depaseste in mod frecvent 60 de grade Celsius. Aceasta inseamna ca vom avea vase mai curate (si in acelasi timp sterilizate) la o temperatura ce nu este posibila in cazul in care spalam manual vasele.

Chiar daca vasele noastre sunt foarte murdare nu mai trebuie sa le lasam cateva ore inainte sa le spalam la inmuiat.

Masina de spalat vase este bine compartimentata

Masinile de spalat vase moderne dispun de programe speciale pentru vase foarte murdare, dar si de anumite programe de spalat delicate, ideale in cazul paharelor de cristal sau cu picioare subtiri si delicate.

Vasele vor fi curatate cu ajutorul unor curenti turbionari puternici, clatite si apoi uscate. In acest fel vom economisi timpul si munca necesare pentru indepartarea petelor calcaroase  ramase pe vase in cazul in care acestea se vor fi uscat in scurgator dupa ce au fost spalate manual.

Tot ce vom avea de facut dupa oprirea masinii de spalat vase este sa lasam vasele sa se raceasca si  sa le asezam in dulapuri.

Desi spatiul interior poate parea mic la prima vedere, acesta este foarte bine compartimentat. O masina de spalat vase de calitate dispune de doua sertare reglabile pe inaltime (cel de sus avand suporti pentru farfurii si pahare pliabili) si cosuri pentru tacamuri.

Este important insa sa amplasam vesela intr-o anumita ordine pentru a avea o eficienta maxima. Astfel, vesela grea sau foarte murdara va fi asezata in sertarul de jos, iar vasele fragile sau cele de plastic in sertarul de sus.

Nu trebuie insa sa optam pentru o masina de spalat vase foarte scumpa. Este indicat ca aceasta sa corespunda nevoilor noastre si sa fie aleasa in functie de numarul membrilor familiei, intrucat este total ineficient sa achizitionam un produs ce poate spala mai multe seturi de vase dar pe care sa nu il folosim niciodata la capacitate maxima.

Nu in ultimul rand, mainile noastre vor fi curate si ingrijite. Este un lucru binecunoscut faptul ca produsele chimice utilizate pentru curatarea vaselor ataca pielea mainilor si dauneaza unghiilor. Masina de spalat ne va ajuta sa nu intram deloc in contact cu aceste substante, iar mainile noastre vor fi intotdeauna ingrijite si elegante.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.